Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 9. 14:23

Kameralyukkal érkezik az iPhone 14 Pro

A legújabb hírek szerint egyre inkább úgy fest, hogy a 2022 őszén érkező iPhone Pro modelleknél kameralyukra cseréli a notch-ot az Apple.

Az AppleInsider által idézett friss iparági pletykák szerint jövőre élesebben elüt majd egymástól a "sima" és a Pro készülékek kialakítása. Míg az alapmodelleknél marad a jelenlegi, a kijelző felső részébe vágott notch, addig a drágább Pro termékeknél áttér az androidos gyártóknál már jó ideje széles körben alkalmazott kameralyukra az Apple.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az egyelőre nem világos, hogy a panelbe vájt lyuk mekkora lesz. Jelen állás szerint úgy fest, hogy a vállalat megtartja a Face ID-t, így az előlapi kamera mellett az arcalapú azonosításhoz szükséges érzékelőknek is helyet kell majd biztosítani. Utóbbi az infravörös kamera mellett egy szintén infra fényvetőt (flood illuminator), egy mélységérzékelős kamerát, illetve egy pontháló-projektort takar. Erre alapozva egy nagyobb, a Samsung Galaxy S10+-nál látotthoz hasonló vájat kerülhet majd az OLED kijelzőpanelbe.

ip14_concept

Ming-Chi Kuo szerint ugyanakkor már arra sem kell sokat várni, hogy a Face ID működéséhez ne kelljen fix kilátást biztosítani az egyes komponenseknek. A 2023-ra tervezett csúcsmodelleknél a kijelzőpanel alá kerülhetnek az arc letapogatását végző szenzorok. Ez azt jelentené, hogy az egységek képeseket lennének "átlátni" a lekapcsolt OLED panelen. Az irány szintén nem új, az androidos gyártók egy része már évek óta kisérletezik azzal, hogy a selfie-kamerának fenntartott lyukat hasonló módon tüntesse el.

A Pro csúcsmodellek mellett a kínálat másik vége, vagyis az SE is frissítést kap jövőre, habár itt be kell majd érni kisebb ráncfelvarrásokkal. Az aktuális pletykák szerint a 4,7 hüvelykes képátlóval rendelkező dizájnhoz nem nyúl az Apple, csupán a motorháztető alatt lesznek változások: a legolcsóbb iPhone megkapja az A15-ös processzort, valamint az 5G támogatáshoz szükséges rádiós modemet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról