:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 24. 11:15

Szívesen eladná magát az EA

Az EA az év eleji Activision Blizzard felvásárlás óta keresi a növekedési lehetőségeket, több potenciális partnerrel is tárgyalt már arról, hogy egy nagyobb és értékesebb vállalat égisze alá kerüljön. A híresztelések szerint az NBCUniversallal majdnem létre is jött egy megállapodás, aminek ötletét végül hetekig tartó tárgyalás után elvetették.

Az Electronic Arts aktívan keresi a lehetőséget egy akvizícióra vagy fúzióra, számos potenciális vásárlóval és partnerrel folytatott tárgyalásokat ezzel kapcsolatban az elmúlt hónapok során, köztük a Disney-vel, az Apple-lel és az Amazonnal is - írja a Puck belsős forrásokra hivatkozva. A többek közt Battlefield-, FIFA- és Star Wars-játékok kiadója felvásárlás esetén egy olyan megállapodásra törekszik, amely lehetővé tenné, hogy Andrew Wilson maradhasson a kombinált vállalat vezérigazgatója.

A források elmondása szerint az EA márciusban kereste meg a Disney-t, hogy szorosabbra fűzze vele a szálakat a már meglévő licencszerződéseknél, az ügy azonban nem haladt előre, mert a Disney nem volt eléggé érdekelt, inkább a felemelkedő streaming szolgáltatására összpontosít. A cikk említi még az EA és az ESPN esetleges összeolvadását, amit részben a Disney birtokol.

apple_ea_felvásárlás

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A lehetséges partnerek közül a Comcast kerülhetett legközelebb egy üzlet megvalósulásához. A cég vezetője, Brian Roberts állítólag ajánlatot tett az EA beolvadására az NBCUniversalba melynek részeként ugyan Robertsé maradt volna a többségi irányítás az egyesült társaság felett, de Wilson vezérigazgatói pozícióban maradhatott volna. A vételi áról azonban nem sikerült megállapodni, és a javasolt struktúrával sem voltak haladéktalanul elégedettek a felek, így a dologból hetekig tartó tárgyalások után sem lett semmi.

Bár az eddigi jelek szerint egyik eddig felmerült üzlet sem valósul meg, az EA továbbra is kitartóan keresheti a lehetőségeket a játékiparban jelenleg tapasztalható fúziós és felvásárlási trend közepette, miután a Microsoft 68,7 milliárd dollárért lefoglalta magának az Activision Blizzardot, a Sony pedig 3,6 milliárd dollárért felvásárolja a Destiny-t fejlesztő Bungie stúdiót. Az EA szóvivője annyit közölt, hogy nem szeretné kommentálni a pletykákat és találgatásokat, hozzátéve, hogy büszkék erős játékpiaci pozíciójukra, növekedési kilátásaik pedig nagyszerűek a játékportfóliójukban megtalálható erős IP-knek köszönhetően.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról