Szerző: Koi Tamás

2022. május 12. 12:13

Vonzza magához a tömegeket a Disney+

Miközben a legnagyobb riválisnak tartott Netflix szenved, a Disney+ online videostreaming-platform előfizetői tábora óriási ütemben bővül, ezzel valamelyest megnyugtatva a streamingpiac telítődése miatt aggódó befektetőket.

Nagyjából 7,9 millió új előfizetőt toborzott a Disney+ online előfizetős videostreaming-platform az év első három hónapjában, ezzel a burbanki központú médiavállalat meglehetősen hatásosan rácáfolt azokra a korábbi szkeptikus hangokra, melyek a piac telítődéséről, illetve a szereplők körül elfogyó levegőről szóltak - derül ki a társaság negyedéves beszámolójából. A legnagyobb, egyben legrégebbi SVOD-szolgáltatónak számító Netflix ettől függetlenül már korábban falnak ment.

A Disney+ előfizetők száma ezzel az első negyedév végére elérte a 137,7 millió főt, kis mértékben túlszárnyalva ezzel az előzetes elemzői várakozásokat, melyek 135 millióra várták a bázist március végén. A cégcsoporthoz tartozó többi médiaérdekeltséggel (Hulu, ESPN Plus) együtt a Disney-nek a negyedév végére globálisan több mint 205 millió előfizetője lett.

hofeherke

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cég az előfizetői bázis tekintetében ezzel az idén szintén intenzív bővítési stratégiát folytató HBO Max-hoz képest is lényegesen nagyobbat tudott nőni - az HBO és HBO Max előfizetők száma az év elején hárommillióval bővült, ezzel átlépve a 77 milliós határt. 

A szolgáltató arra számít, hogy az év második felében az előfizetőszám ennél is nagyobb mértékben nőhet majd, jóllehet a negyedéves jelentés közzététele kapcsán arra figyelmeztetett a menedzsment, hogy ennek mértéke elmaradhat a korábban várttól. A növekedés egyik motorja lehet, hogy a Disney+ szolgáltatás június közepétől 42 új országban - köztük Magyarországon - válik majd elérhetővé, ezzel több tízmillió fővel bővülhet a cég potenciális ügyfélbázisa.

Bár a streaming platform kilátásai a jelek szerint lényegesen jobbak lehetnek a legnagyobb piaci riválisokkal összehasonlítva, a Disney papírjainak értéke mégis jelentős mértékben csökkent (az idén januári állapottal összehasonlítva mintegy 30%-kal érnek kevesebbet a cég részvényei). Ehhez azonban a vállalat egyéb részlegeinek teljesítménye is hozzájárul, így például a vidámparkok üzemeltetéséből származó bevételre rendkívül kedvezőtlenül hatott a járványhelyzet, mely a kínai piacon továbbra is jelentős problémát okoz a vállalatnak.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról