Szerző: Koi Tamás

2022. május 10. 12:59

Senki ne keresse egyhamar a polcokon az Intel videokártyáit

További részleteket árult el az Intel a hivatalosan március végén elrajtolt Arc márkájú diszkrét grafikus vezérlőchipek konkrét megjelenési ütemtervéről.

Bár korábban többször úgy tűnt, hogy már tényleg nem kell sokat várni rájuk, továbbra is bizonytalan, hogy a nagyobb vásárlóközönség mikor juthat hozzá az első, Intel Arc GPU-t tartalmazó videokártyákhoz - lényegében ez derül ki a cég weboldalán megjelent, az Intel illetékes részlegének vezetőjétől származó blogposztból

Bár az új, diszkrét GPU sorozat belépőszintű tagjai, az Arc 3 sorozatú chipek elméletileg március végén elrajtoltak, a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos kihívások és az ellátási lánc döcögése miatt az arra épülő termékek csak több fokozatban, régiónként külön időpontokban kerülhetnek forgalomba. Ez lefordítva gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Intel új termékeiből egyhamar nem lesz elérhető tömeges kínálat.

alchemist

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az újonnan részletezett ütemterv szerint az első Arc-kártyák a kínai piacra dolgozó OEM-ek és rendszerépítők számára lesznek elérhetők elsőként, a noteszgépekbe készült variánsokból pedig eddig egyelőre kizárólag az Intellel exkluzív szerződést kötött Samsungnak szállítottak, mely az újdonságokat tartalmazó típusokat kizárólag a honi piacon árulja - ezzel szintén erősen behatárolva az új termékek elérhetőségét.

A blogposzt szerint gőzerővel dolgozik a cég azon, hogy a többi, nagy notebookgyártó kínálatában is a lehető leghamarabb elérhetővé váljanak az Arc GPU-kkal szerelt modellek, ennél több konkrétumot azonban most sem árult el a cég.

Az alsó-középkategóriába, illetve a középkategóriába pozícionált Arc 5 és 7 sorozatú notebook GPU-kkal ellátott hordozható számítógépek szállítása a tervek szerint a nyár elején, az asztali gépekbe szánt, Arc-alapú videokártyák pedig a legjobb esetben a nyár második felében debütálhatnak, de az eddigi csúszásokat figyelembe véve összességében nem valószínű, hogy régiónkban az ősznél hamarabb elérhetővé válnak a boltok polcain az Intel GPU-kkal ellátott videokártyák.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról