Szerző: Koi Tamás

2022. május 3. 10:37

Itt a Yettel 5G-alapú otthoni internete

Komolyan veszi a Yettel Magyarország, hogy az otthoni internetelérések piacán is van helye a társaságnak mobilinfrastruktúra-alapú termékeivel. Itt az OtthonNet Pro, mely 5G-n akár 1 Gbps sávszélességű internetelérést biztosít otthoni felhasználóknak.

Megújítja kifejezetten otthoni internetezéshez fejlesztett mobiladat-díjcsomagját a Yettel Magyarország. Az ország egyetlen, kizárólag mobilos infrastruktúrával rendelkező szolgáltatója új, OtthonNet Pro csomagjának újdonsága, hogy 5G-n elméletileg akár 1 Gbps sávszélességet is képes biztosítani azoknak, akik nem akarnak, (vagy nem tudnak) gyors vezetékes internetszolgáltatást igénybevenni a vezetékes szolgáltatóktól

A most bevezetett OtthonNet Pro ideális választás azoknak, akik több eszköz párhuzamos egyidejű használata mellett szeretnének otthonra is gyors internetet. A szolgáltatás korlátlan adatforgalmat kínál, hasonlóan a tavaly ősszel bevezetett elődjéhez, mely szintén megújul, így a folyamatos hálózatmodernizációnak köszönhetően mostantól a kezdeti, korlátozott lefedettséghez képest lényegesen nagyobb területen élők számára igényelhető.

A Yettel az év végéig országszerte 440 állomás körzetében biztosítja majd az 5G-s otthoni netelérést (3,6 GHz-es spektrumon) a vételi körülményektől függően. A díjcsomag havi előfizetési díja 4000-től 9000 forintig terjed, a szolgáltató több tényező (pl. versenytársak jelenléte) alapján kalkulálja ki "dinamukusan" az árazást.

nokia_fwa_1
ablakra ragasztható 5G FWA antenna a nokiától

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az OtthonNet és az OtthonNet Pro előfizetői cím alapján érhető el, az előfizető szerződésben rögzített irányítószám alatt vehető igénybe. Emellett pedig ott, ahol nem elérhető az OtthonNet Pro vagy OtthonNet szolgáltatás, a Yettel az OtthonNet Lite csomagot ajánlja, amely 500 GB nappali adatmennyiség mellett 500 GB éjszakai adatkeretet tartalmaz, szintén akár 150 Mbit/s becsült maximális letöltési sebességgel.

Az 5G-alapú vezetékes elérést kiváltó vezeték nélküli csatlakozást nagyjából egy évvel ezelőtt kezdte egy kiválasztott ügyfélkörnél tesztelni a szolgáltató - akkor a cég még semmilyen, kereskedelmi 5G-alapú szolgáltatást nem kínált. Azóta azonban a Yettel gyakorlatilag mindenkinek megnyitotta az új generációs hálózatot, aki megfelelő készülékkel rendelkezik és a hálózat által lefedett területen tartózkodik.

Újdonság a megújuló díjcsomagoknál, hogy a hálózati végberendezéseket (ZTE, Kaon, illetve Nokia gyártmányú modem, antenna) nem kell többé megvásárolniuk az előfizetőknek, hanem a díjcsomag részeként, hasonlóan a vezetékes szolgáltatásokhoz bérleti konstrukcióban bocsátják az ügyfelek rendelkezésére ezeket az eszközöket.

A cég a létesítést követő első hat hónapot deklaráltan próbaidőszaknak tekinti, nulla forintos havi díjjal, az egyetlen megkötés, hogy annak, aki ez idő alatt lemondja a szolgáltatást, és a Yetteltől bérel eszközöket, 30 ezer forint telepítési kötbért kell fizetnie.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról