Szerző: Koi Tamás

2022. április 19. 10:00

Továbbra is a Yettel a mobilnet-sebességbajnok

Az idei első negyedévben továbbra is a Yettel Magyarország mobilhálózata biztosította a legnagyobb kapacitást, azaz gyakorlatilag a leggyorsabb letöltési átlagsebességet a Speedtest.net közösségi sebességmérő szolgáltatás statisztikái szerint.

Egyre inkább beigazolódni látszik, hogy a Yettel Magyarország jelenleg is zajló hálózatmodernizációs folyamata meghozta a gyümölcsét - a cég mobilhálózata immár folyamatosan fél éve a leggyorsabb átlagos letöltési sávszélességet kínálja az ügyfeleknek az Ookla által üzemeltetett, crowdsourcing-alapon működő sebességmérő platform, a Speedtest.net friss hazai statisztikái szerint. 

Az első negyedéves felhasználói mérések metodikai szempontból némileg különböznek a tavalyi évben látható értékelésektől, így ezúttal nem a megszokott, több mérési adat összesítéséből adódó Speed Score-t közli első szinten az Ookla, hanem a medián letöltési sebességet - vagyis az értékek a korábbi negyedévek eredményeivel nem vethetők össze egy az egyben.

speedtest_s9

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ettől függetlenül a Yettel Magyarország 50,62 Mbps medián letöltési sávszélességgel továbbra is a leggyorsabb szolgáltató hazánkban, mögötte a sokáig vezető Magyar Telekom áll 45,07 Mbps-sel, a Vodafone Magyarország pedig messze lemaradva, 24,83 Mbps-os értékkel a harmadik, a sort végül 6,75 Mbps-sel zárja a Digi Mobil.

A legkonzisztensebb sávszélességet ugyanakkor a Magyar Telekom hálózatán mérték a felhasználók, itt a mérések 90,6%-a mutatott minimum 5 Mbps le- és 1 Mbps feltöltési sávszélességet, míg a Yettelnél 88,2%, a Vodafone-nál 87,7%, a Diginél pedig 63,8% volt ez az érték. A hálózat késleltetése tekintetében a három nagy szolgáltató gyakorlatilag fej-fej mellett haladt az első negyedévben, 20 illetve 21 milliszekundumos értékekkel.

A legnagyobb átviteli sebességre képes készülékek listáján továbbra is a csúcskategóriás, 5G-képes okostelefonok sorakoznak az Ookla statisztikái szerint. Az öt felsorolt modellből négy az iPhone termékcsalád aktuális generációjához tartozik, a Samsung Galaxy S22 Ultra másodikként fért fel a listára. A leggyorsabb átlagolt méréseket gyártószinten sorrendben az Apple, a Samsung, a Xiaomi és a Huawei készülékeivel végezték itthon az első negyedévben.

A Speedtest mérések alapján a vezetékes szegmensben továbbra is a Vodafone hálózata számított a leggyorsabbnak az első negyedévben, mely csaknem 160 Mbps medián letöltési sávszélességgel áll az élen a Magyar Telekom (128,06 Mbps) és a Digi (95,16 Mbps) előtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról