Szerző: Koi Tamás

2022. április 19. 09:09

Huszonegy év után megszűnik az Extreme Digital

Májusban a tulajdonos kivezeti a magyar piacról az egyik legrégebbi hazai e-kereskedői márkát: megszűnik az Extreme Digital, a hasonló néven működő webshop helyét véglegesen átveszi az eMAG értékesítési felülete.

Május másodikától végleg megszűnik hazánk egyik legrégebbi, eredetileg foto- és számítástechnikára szakosodott online értékesítési felülete, az Extreme Digital weboldala - derül ki egy a cég honlapján elérhető tájékoztatóból. Az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb online elektronikai áruházát 2019-ben vásárolta fel a romániai székhelyű eMAG, melynek webáruháza a továbbiakban kiszolgálja az Extreme Digital egykori vásárlóit is.

Az Extreme Digitalt 2001-ben alapította két fiatal vállalkozó, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, elsősorban digitális fényképezőgépek internetes kereskedésére - de a cég már akkor is forgalmazott számítógépalkatrészeket és komplett konfigurációkat. Bár a kereskedőt - főleg a gyártók és a hazai nagykereskedői hálózat részéről - számos kritika érte az alkalmazott üzleti modellel (külföldi import, áfafizetés-kerülés) kapcsolatban, a vevőkör a csábító áraknak és számos ügyfélbarát fejlesztésnek köszönhetően évről-évre nőtt.

easybox_2
a két áruház elsők közt a logisztikát vonta össze

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Jóllehet a cégnek már 2001-ben volt saját honlapja, az online áruház valójában csak 2002-ben indult el, és a termékkínálat bővülésével együtt, jelentős fejlődési ívet leírva hosszú éveken át az ország legnagyobb forgalmú webáruháza volt.

A társaságot végül 2019-ben vette meg az eMAG, a két márka integrálása már ezt követően megkezdődött, egyre határozottabb léptékekben - 2021-ben például már egyszerre tartott Black Friday akciót az Extreme Digital és az eMAG, az elmúlt időszakban pedig olyan, az eredeti koncepciótól teljesen idegen termékek is megjelentek a webáruház kínálatában, mint az alkoholos italok, szépságápolási termékek vagy éppen a pelenkák.

Az Extreme Digital márka beolvasztásával Várkonyi korábbi nyilatkozatai alapján mindig is fokozatosan számolt a cég, hiszen a brand az elektronikai szaküzletek mezőnyében különösen népszerűnek és ismertnek számított, emellett az akvizíció idejére már kiterjedt, országos üzletlánccal is rendelkezett. A webáruház egyik legnagyobb hiányossága volt ugyanakkor, hogy lemaradt a mobilos bummról, így soha nem készült el az Extreme Digital mobilapplikáció, miközben az eMAG app óriási forgalmat generált a hazai piacon.

A május 2-i költözéssel az Extreme Digital teljes termékválasztéka a továbbiakban az eMAG felületén keresztül érhető majd el, a weboldal ennek megfelelően átirányít majd az emag.hu -ra. A felhasználók az eMAG.hu online felületén és az applikációban a meglévő edigital-os regisztrációjukat használhatják majd.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.