Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 6. 10:45

Lekapcsolták a legnagyobb illegális online piacteret

Amerikai és német hatóságok lőtték le a világ legnagyobb darknetes piacterét, ahol kábítószerek vásárlása mellett sokféle más illegális szolgáltatást is el lehetett érni.

Német hatóságok amerikai jogi szervekkel együttműködésben lekapcsolták a világ legnagyobb és legrégebbi darknetes piacterét. A 2015 óta létező Hydra Market főleg illegális termékek, szolgáltatások és kábítószerek értékesítésére szolgált, főleg oroszul beszélő felhasználók körében volt népszerű.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint letartóztatták a 30 éves orosz Dmitrij Olegovicset is, aki a Hydra üzemeltetését és adminisztrációs munkáit végezte. A férfit kábítószerterjesztéssel és pénzmosással vádolják. A német szövetségi bűnügyi rendőrség 25 millió dollárnyi bitcoint tartalmazó kriptotárcát is lefoglalt a művelet során.

hydra_lekapcsolás

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az amerikai igazságügyi minisztérium becslése szerint a darknet piacon zajló kriptovaluta-tranzakciók 80 százalékát a Hydra Marketen keresztül bonyolították, a piactér üzemeltetői pedig 2015 óta körülbelül 5,2 milliárd dollár értékű kriptovalutát kaszálhattak jutalékok révén a felhasználók üzleteiből.

Az ügyészek szerint többek közt heroint, kokaint, metamfetamint, LSD-t és különböző opioidokat lehetett beszerezni a felületen, ahol az eladókat ötcsillagos skálán értékelhették a vásárlók. Ezen felül hamis személyazonosítókat, kiberbűnözéshez hasznosítható eszközöket és szolgáltatásokat, illetve bitcoinhoz fűződő pénzmosási szolgáltatásokat is be lehetett szerezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról