Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 6. 10:45

Lekapcsolták a legnagyobb illegális online piacteret

Amerikai és német hatóságok lőtték le a világ legnagyobb darknetes piacterét, ahol kábítószerek vásárlása mellett sokféle más illegális szolgáltatást is el lehetett érni.

Német hatóságok amerikai jogi szervekkel együttműködésben lekapcsolták a világ legnagyobb és legrégebbi darknetes piacterét. A 2015 óta létező Hydra Market főleg illegális termékek, szolgáltatások és kábítószerek értékesítésére szolgált, főleg oroszul beszélő felhasználók körében volt népszerű.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint letartóztatták a 30 éves orosz Dmitrij Olegovicset is, aki a Hydra üzemeltetését és adminisztrációs munkáit végezte. A férfit kábítószerterjesztéssel és pénzmosással vádolják. A német szövetségi bűnügyi rendőrség 25 millió dollárnyi bitcoint tartalmazó kriptotárcát is lefoglalt a művelet során.

hydra_lekapcsolás

Az amerikai igazságügyi minisztérium becslése szerint a darknet piacon zajló kriptovaluta-tranzakciók 80 százalékát a Hydra Marketen keresztül bonyolították, a piactér üzemeltetői pedig 2015 óta körülbelül 5,2 milliárd dollár értékű kriptovalutát kaszálhattak jutalékok révén a felhasználók üzleteiből.

Az ügyészek szerint többek közt heroint, kokaint, metamfetamint, LSD-t és különböző opioidokat lehetett beszerezni a felületen, ahol az eladókat ötcsillagos skálán értékelhették a vásárlók. Ezen felül hamis személyazonosítókat, kiberbűnözéshez hasznosítható eszközöket és szolgáltatásokat, illetve bitcoinhoz fűződő pénzmosási szolgáltatásokat is be lehetett szerezni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról