Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 4. 13:25

Megtorpanni látszik a Windows 11 terjeszkedése

Hangyányit nőtt csak a Windows 11 piaci részesedése márciusban: a felhasználók ragaszkodnak a korábbi verziókhoz, vagy egyszerűen csak nem felel meg a gépük a minimum követelményeknek.

Lassulni tűnik, sőt megtorpant a Windows 11-re frissítő eszközök számának növekedése a friss adatok alapján. Az AdDuplex legutóbbi jelentése azt mutatja, hogy a tavaly októberben kiadott operációs rendszer márciusban mindössze 0,1 százalékát tudta átcsábítani a Windows 10 verziók felhasználóinak, így eddig összesen 19,4 százalék frissített a legújabb kiadásra, köztük 0,6 százalék az Insider build programon keresztül valamelyik előzetest futtatja.

A számok szerint bár a Microsoft próbálja ösztönözni a felhasználókat a váltásra, a korábbi Windows-verziókhoz továbbra is sokan ragaszkodnak (vagy tegyük hozzá: egyszerűen csak nem kompatibilis az eszközük). A Windows 10-et használók körében a két legutóbbi nagy frissítéscsomag a legnépszerűbb: a tavaly novemberben kiadott Windows 10 N21U (21H2) és a márciusban kigördült Windows 10 M21U (21H1).

windows_részesedések

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az AdDuplex ötezer különféle Windows Store alkalmazáson keresztül gyűjti az adatokat kizárólag Windows 10 és Windows 11 rendszerek alatt, így az eredmények nem feltétlenül reprezentálják a valós piaci részesedéseket, de a számok egybevágnak a Microsoft saját becsléseivel. A cég nemrég közölte, hogy összesen 1,4 milliárd eszközön futnak a Windows 10 és a Windows 11 kiadásai, de konkrét számokat még nem osztott meg egyes buildekkel kapcsolatban.

A Riverbed közelmúltban végzett kutatása alapján az üzleti felhasználók munkahelyi laptopjainak harmada egyébként nem felel meg a Windows 11 telepítéséhez szükséges minimum követelményeknek. A munkagépek 19,45 százaléknak tárhelybővítésre lenne szüksége, 11 % nem rendelkezik TPM 2.0 modullal, 8 %-ot UEFI-re kéne frissíteni, 12 százalékát pedig gyakorlatilag teljesen le kéne cserélni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról