Szerző: Koi Tamás

2022. március 30. 12:40

Konzorciumban menne az ARM-ért az SK Hynix

Nem kizárt, hogy ismét megállapodás születhet az ARM eladásáról - ezúttal abban a reményben, hogy a tranzakció nem jut az Nvidia-val közös adás-vételi szándék sorsára.

Stratégia befektetők bevonásával vásárolná fel a dél-koreai SK Hynix az ARM-ot, miután a processzorarchitektúrákat tervező cég és az Nvidia közti adás-vételi tranzakció nemrég meghiúsult - írja a koreai Yonhap hírügynökség a memóriagyártó alelnök-vezérigazgatójának, egyben társ ügyvezetőjének szavait idézve.

A projekt jelenlegi fázisában azonban egyelőre korántsem biztos, hogy a felek eljutnak bármilyen megállapodásig - hívták fel a figyelmet a cég képviselői.

dzsonghopark

A világ második legnagyobb memóriachip-gyártójának számító SK Hynix éves részvényesi közgyűlését követő sajtótájékoztatón Dzsung-ho Park újságírói kérdésre közölte, a cég stratégiai partnerekből álló konzorcium létrehozásával látja elképzelhetőnek az ügyletet, részben utalva a Nvidia és az ARM között létrejött üzlet kudarcba fulladására.

NEM HINNÉM, HOGY AZ ARM EGY OLYAN TÁRSASÁG, AMIT EGYETLEN CÉG KÉPES LENNE FELVÁSÁROLNI

-mondta el a sajtótájékoztatón a cégvezető, aki egyben a cégcsoporthoz tartozó SK Telecom befektetési leányvállalatának, az SK Square-nek is a vezérigazgatója.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A japán SoftBank többségi tulajdonában lévő brit ARM Ltd. és az elsősorban grafikus gyorsítóchipekben utazó amerikai Nvidia 2020-ban jelentették be, hogy a brit céget 40 milliárd dolláros ügylet részeként magába olvasztja az Nvidia. A tranzakcióból végül a piaci szereplők és a versenyhatóságok össztűzének köszönhetően február elején kénytelenek voltak kifarolni a felek.

Ekkor a többségi tulajdonos SoftBank közölte, az április 1-jén kezdődő üzleti évben tervei szerint tőzsdére fogja vinni az ARM-ot.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.