Szerző: Koi Tamás

2022. március 30. 12:40

Konzorciumban menne az ARM-ért az SK Hynix

Nem kizárt, hogy ismét megállapodás születhet az ARM eladásáról - ezúttal abban a reményben, hogy a tranzakció nem jut az Nvidia-val közös adás-vételi szándék sorsára.

Stratégia befektetők bevonásával vásárolná fel a dél-koreai SK Hynix az ARM-ot, miután a processzorarchitektúrákat tervező cég és az Nvidia közti adás-vételi tranzakció nemrég meghiúsult - írja a koreai Yonhap hírügynökség a memóriagyártó alelnök-vezérigazgatójának, egyben társ ügyvezetőjének szavait idézve.

A projekt jelenlegi fázisában azonban egyelőre korántsem biztos, hogy a felek eljutnak bármilyen megállapodásig - hívták fel a figyelmet a cég képviselői.

dzsonghopark

A világ második legnagyobb memóriachip-gyártójának számító SK Hynix éves részvényesi közgyűlését követő sajtótájékoztatón Dzsung-ho Park újságírói kérdésre közölte, a cég stratégiai partnerekből álló konzorcium létrehozásával látja elképzelhetőnek az ügyletet, részben utalva a Nvidia és az ARM között létrejött üzlet kudarcba fulladására.

NEM HINNÉM, HOGY AZ ARM EGY OLYAN TÁRSASÁG, AMIT EGYETLEN CÉG KÉPES LENNE FELVÁSÁROLNI

-mondta el a sajtótájékoztatón a cégvezető, aki egyben a cégcsoporthoz tartozó SK Telecom befektetési leányvállalatának, az SK Square-nek is a vezérigazgatója.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A japán SoftBank többségi tulajdonában lévő brit ARM Ltd. és az elsősorban grafikus gyorsítóchipekben utazó amerikai Nvidia 2020-ban jelentették be, hogy a brit céget 40 milliárd dolláros ügylet részeként magába olvasztja az Nvidia. A tranzakcióból végül a piaci szereplők és a versenyhatóságok össztűzének köszönhetően február elején kénytelenek voltak kifarolni a felek.

Ekkor a többségi tulajdonos SoftBank közölte, az április 1-jén kezdődő üzleti évben tervei szerint tőzsdére fogja vinni az ARM-ot.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.