Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 26. 11:56

Megháromszorozta nyereségét az SK Hynix

Kiváló negyedévet zárt a különféle memóriákat gyártó SK Hynix, amely egy év leforgása alatt mind bevételét, mind pedig nyereségét nagy mértékben növelte.

HIRDETÉS

Az idei chip-bumm egyik nagy nyertesének számító SK Hynix rendkívül erős negyedévről adott hírt. A dél-koreai memóriagyártó az egy évvel ezelőtti 8,12 billió wonról (kb. 7 milliárd USD) 11,8 billió wonra (kb. 10,1 milliárd USD) növelte forgalmát, amely 45 százalékos gyarapodást jelent. A forgalomnövekedéshez képest ugyanakkor szinte eltörpül a profitnál látott ugrás, amely 3,32 billió wonon (kb. 2,8 milliárd USD) tetőzött, mintegy 206(!) százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbi, 1,1 billió wonos nyereséget.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A DRAM és NAND chipek iránti magas kereslet tehát nem enyhült az elmúlt pár hónapban sem. A szokatlanul magas piaci igények áremelkedést hoztak, így az SK Hynix jóformán az összes legyártott chipet gyorsan és szokatlanul magas áron tudta értékesíteni. A dél-koreai vállalat kiemeli, hogy elsősorban a szerverekhez és okostelefonokhoz készített termékeknek köszönheti a rekordnak számító forgalmat. Az SK Hynix többek között az Apple-nek is szállít különféle memóriákat.

skh

Jelentésében a gyártó megemlítette, hogy az elmúlt hónapokban sikeresen futtatta fel a nagyobb bitsűrűséget kínáló 1z DRAM, illetve a 128 rétegű 4D NAND flash chipek termelését. Ezeknek hála az SK Hynix olcsóbban képes egységnyi kapacitást előállítani, amely végeredményben pozitív hatással van a nyereségre.

Kevin (Jongwon) Noh, a vállalat pénzügyi igazgatója szerint az ellátási láncok körüli problémákat és aggodalmakat is figyelembe véve az SK Hynix eredménye még inkább kiemelkedő. A szakember arra számít, hogy a közeljövőben folytatódik a növekedés. A két nagy piac, vagyis a DRAM és a NAND flash közül az utóbbiban lehet nagyobb verseny a következő hónapokban. Az igazgató ugyanakkor hozzátette, hogy az Intel NAND-os üzletágának felvásárlása sokat segíthet majd a versenyképesség megtartásában, illetve akár növelésében.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 10:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.