Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 23. 14:54

Jövőre válhat láthatatlanná a Face ID az iPhone-okon

Ha minden igaz, a 2023-ban megjelenő iPhone 15 Pro elején már csak apró lyuk lesz az előlapi kamerának.

Kifejezetten a Face ID arcfelismerő modul elrejtésére szolgáló, új panel alatti technológián dolgozhat a Samsung Display, amit a 2023-ban megjelenő, eddig „iPhone 15 Pro” néven emlegetett csúcsmobilban vethet be először az Apple - állítják a TheElec forrásai. A kanadai OTI Luminotics-szal közösen fejlesztett technológia előtte még azonban a Samsung 2023-as Fold szériájában fog debütálni. 

Nemrég kiszivárgott renderek alapján az idei iPhone 14 Pro esetében is várható már előrelépés, az eddig megszokott notch helyett az androidos gyártóknál már látott kapszulaszerű és kerek kivágásba osztják el a Face ID-t és a TrueDepth kamerarendszert. A többi dizájnjegy alapján egyébként nem fog sok újdonságot hozni a következő széria külseje az iPhone 13 generációhoz képest.

iphone_15_pro_faceid

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az iPhone 15 Próval az Apple viszont már elhagyhatja a kapszulát, és a Samsung megoldásával beköltözteti a Face ID-t a képernyő alá, csak az előlapi kamera lyuka maradhat. Ez egybevág Ming-Csi Kuo elemző 2021-es jóslatával, aki szintén úgy saccolta, hogy 2023-ban rejtőzhet el az arcfelismerő rendszer. Kuo hozzátette, hogy jövőre visszatérhet a Touch ID is, ami már a panel alatt feküdne, nem a Home gombban.

Ross Young, a DisplaySearch elemzőjének március 23-án közzétett tweetje szerint azonban reálisabb, hogy erre a lépésre 2024-ig, az iPhone 16 megjelenéséig várni kell majd.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.