Szerző: Koi Tamás

2022. február 25. 10:51

Javítható lesz az iPhone-ok arcfelismerője

Rövidesen megoldhatja az Apple az újabb iPhone-okban található biometrikus azonosító rendszer, a Face ID javítását a készülék cseréje nélkül is.

Az Apple iPhone-jainak javítása több szempontból sem triviális feladat, a legújabb generációs készülékek esetében a gyártó például sokáig kifejezetten akadályozta, ha valaki házilag akarta javítani a telefonját, és természetesen ugyanez vonatkozott minden, nem Apple partnerként működő szervizre is. Az újabb iPhone-ok biometrikus azonosító rendszerét, a Face ID áramkört eddig gyakorlatilag minden körülmények között lehetetlen volt javítani, ez azonban rövidesen változhat.

Egy a Macrumors birtokába jutott belső feljegyzés szerint az Apple arról tájékoztatta a saját szervizeit, illetve kiemelt szervizpartnereit, hogy rövidesen lehetőség lesz a Face ID hardver cseréjére az iPhone XS és újabb készülékekben, így meghibásodás esetén nem kell többé az egész telefont kicserélni. 

face_id

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A gyártó szerint mindez értelemszerűen hozzájárul majd ahhoz, hogy a fixen bedrótozott hardver meghibásodása miatti készülékcserék számát jelentős mértékben csökkentve egyben csökkenthető legyen a cég karbonlábnyoma is. 

Az adott alkatrész javításhoz, cseréjéhez szükséges komponenseket rövidesen megkaphatják a regisztrált szakszervizek és a saját szervizek, illetve a javítási folyamattal kapcsolatos képzést rövidesen megkaphatják a technikusok. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a független javítócégek jogosultak lesznek-e a Face ID hardver cseréjére, az viszont szinte biztos, hogy a modul otthoni körülmények közt nem lesz javítható - az Apple tavaly novemberben jelentette be, hogy egyes komponensek (pl akkumulátor, kijelző) cseréjére otthoni körülmények közt is lehetőséget biztosít a legújabb iPhone szériáknál.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.