:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 23. 14:37

Pontosabban fogják tudni helyüket egyes androidos mobilok

Egyméteres hibahatárral lehet majd megállapítani egyes Snapdragon chipekkel felszerelt mobilok pozícióját.

A Qualcomm és a Trimble partnerségének köszönhetően jelentős javulás várható az újabb androidos okostelefonok helymeghatározásában, amennyiben a készülékek belsejében a Snapdragon 8 Gen 1 vagy a Snapdragon 888 chipjei dolgoznak. A két cég frissen bejelentett megállapodása értelmében a Trimble RTX GNSS korrekciós platformja megnyílik az androidos mobilgyártók és alkalmazásfejlesztők előtt. 

Az RTX technológia a Snapdragon Mobile Platforms párosításával az ígéretek szerint egyméteres lesz a geolokáció pontossága, ami ötször jobb, mint a jelenlegi mobilos korrekciós szolgáltatásoké.

navigáció_qualcomm_trimble_hely

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Ez jelentősen javíthatja a felhasználói élményt a különféle fuvarmegosztó alkalmazásokban, mivel a sofőr és a megrendelő precízebb információkat kap a találkozási pontról. A valós idejű navigációs appok használói akár sávszintű iránymutatásra számíthatnak, és pontosabb helymeghatározási információkkal újabb szolgáltatások, programok is piacra kerülhetnek.

Az élesítés a második negyedévben várható, arról egyelőre még nincs szó, hogy a régebbi készülékek is valamilyen módon támogatottá váljanak.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.