Szerző: Koi Tamás

2022. március 21. 13:33

Továbbra is fenyegeti az ázsiai gyártást a koronavírus

Nincs még vége a koronavírus járványnak - hiába lazítanak egymás után az országok, a vírus eredeti gócpontjához közel ismét problémákat okozott az IT-ellátási, gyártási láncban a fertőzés.

Nagyjából egy hét kényszer-üzemszünetet követően ma visszatérhetett az élet a "normál" kerékvágásba a Foxconn sencseni campusában, így a legtöbb gyártósoron újraindíthatta a termelést a világ legnagyobb szerződéses bérgyártója, mely többek közt az Apple egyik legnagyobb gyártópartnere. A cég a helyi egészségügyi rendelkezéseknek megfelelően március 14-én zárta le bizonytalan időre a gyáregységet hermetikusan.

A sencseni gyáregységében többek közt iPhone-okat, iPadeket és Mac-eket gyárt a Foxconn, az Apple szempontjából ugyanakkor a legfontosabb üzem a növekvő esetszámok által (egyelőre) nem érintett Honan tartományban található - itt állítják elő a cég számára gyártott eszközök csaknem felét.

foxconn_mask

Bennfentes információk szerint a kieső sencseni kapacitást a Foxconn többi üzeme képes volt ellensúlyozni, így az előre rendelt gyártási volumenen a mostani eset miatt nem kellett módosítani.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A koronavírus világjárvány ezzel együtt a 2019-es megjelenése, illetve 2020-as felfutása óta számos alkalommal okozott súlyos ellátási és logisztikai problémákat az ázsiai térségben működő bérgyártóknak, illetve azok partnereinek. 

A Foxconn ugyan a koronavírus árnyékában eltöltött első teljes évet (2020-at) alapvetően erős növekedéssel zárta, köszönhetően az általa gyártott eszközök járvány terjedésével párhuzamosan erősödő forgalmának, tavaly az ellátási lánc problémái komolyan próbára tették a vállalatot. A tajvani székhelyű cég múlt héten arra figyelmeztetett, hogy 2021-es árbevétele éves szinten 3%-ot eshet vissza - a forgalom visszaesésére hat éve nem volt példa a vállalatnál.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.