Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 11. 09:24

Fülekkel boldogíthat a Windows 11 fájlkezelője

A következő Windows 11 főverzió várhatóan kezelőfelületen is javít, aminek meghatározó eleme lehet a böngészőkben már megszokott füles nézet.

Füles megjelenítéssel bővülhet a Windows 11 Fájlkezelő, ami egyelőre még csak rejtve létezik a 22572-es előzetes buildben. Az újdonságot az EarTrumpet alkalmazás fejlesztője, Rafael Rivera szúrta ki.

A tabok bekapcsolásával a felhasználó a böngészőkben látott megoldáshoz hasonlóan egymás mellé rendezett füleken nyithatja meg a különböző mappákat, így könnyebb a váltogatás köztük, nem kell egyszerre több másik példányt megnyitni a fájlkezelőből, és végsősoron a memóriakezelés szempontjából is előnyös.

fajlkezelo_tabok_fulek

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az újításnak sokan örülnének: a rendszerbe épített visszajelzési központként szolgáló Feedback Hub alkalmazásban már több mint háromezren szavazták fel a fülekre tett javaslatot. A Microsoftnak ugyanis korábban volt már hasonló próbálkozása, évekkel ezelőtt még Sets néven tesztelte a Windows 10-ben a füles fájlmegjelenítést, amit aztán inkább elkaszált.

Amanda Langowski, a Windows Insider program vezetője múlt hónapban azt mondta, hogy a cég csak akkor kommunikál az új funkciókról, ha az már elérhető az Insiderek számára, és elindulhat a visszajelzések összegyűjtése. A tabok várhatóan a Sun Valley 2-ként is emlegetett nagy, 22H2 frissítőcsomaggal érkezhetnek meg a felhasználókhoz, ami valamikor nyáron-ősszel jelenik meg, és úgy tudni, hogy több módosítást hoz majd kezelőfelület terén.

a címlapról