:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 11. 09:24

Fülekkel boldogíthat a Windows 11 fájlkezelője

A következő Windows 11 főverzió várhatóan kezelőfelületen is javít, aminek meghatározó eleme lehet a böngészőkben már megszokott füles nézet.

Füles megjelenítéssel bővülhet a Windows 11 Fájlkezelő, ami egyelőre még csak rejtve létezik a 22572-es előzetes buildben. Az újdonságot az EarTrumpet alkalmazás fejlesztője, Rafael Rivera szúrta ki.

A tabok bekapcsolásával a felhasználó a böngészőkben látott megoldáshoz hasonlóan egymás mellé rendezett füleken nyithatja meg a különböző mappákat, így könnyebb a váltogatás köztük, nem kell egyszerre több másik példányt megnyitni a fájlkezelőből, és végsősoron a memóriakezelés szempontjából is előnyös.

fajlkezelo_tabok_fulek

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Az újításnak sokan örülnének: a rendszerbe épített visszajelzési központként szolgáló Feedback Hub alkalmazásban már több mint háromezren szavazták fel a fülekre tett javaslatot. A Microsoftnak ugyanis korábban volt már hasonló próbálkozása, évekkel ezelőtt még Sets néven tesztelte a Windows 10-ben a füles fájlmegjelenítést, amit aztán inkább elkaszált.

Amanda Langowski, a Windows Insider program vezetője múlt hónapban azt mondta, hogy a cég csak akkor kommunikál az új funkciókról, ha az már elérhető az Insiderek számára, és elindulhat a visszajelzések összegyűjtése. A tabok várhatóan a Sun Valley 2-ként is emlegetett nagy, 22H2 frissítőcsomaggal érkezhetnek meg a felhasználókhoz, ami valamikor nyáron-ősszel jelenik meg, és úgy tudni, hogy több módosítást hoz majd kezelőfelület terén.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.