Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 11. 09:24

Fülekkel boldogíthat a Windows 11 fájlkezelője

A következő Windows 11 főverzió várhatóan kezelőfelületen is javít, aminek meghatározó eleme lehet a böngészőkben már megszokott füles nézet.

Füles megjelenítéssel bővülhet a Windows 11 Fájlkezelő, ami egyelőre még csak rejtve létezik a 22572-es előzetes buildben. Az újdonságot az EarTrumpet alkalmazás fejlesztője, Rafael Rivera szúrta ki.

A tabok bekapcsolásával a felhasználó a böngészőkben látott megoldáshoz hasonlóan egymás mellé rendezett füleken nyithatja meg a különböző mappákat, így könnyebb a váltogatás köztük, nem kell egyszerre több másik példányt megnyitni a fájlkezelőből, és végsősoron a memóriakezelés szempontjából is előnyös.

fajlkezelo_tabok_fulek

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az újításnak sokan örülnének: a rendszerbe épített visszajelzési központként szolgáló Feedback Hub alkalmazásban már több mint háromezren szavazták fel a fülekre tett javaslatot. A Microsoftnak ugyanis korábban volt már hasonló próbálkozása, évekkel ezelőtt még Sets néven tesztelte a Windows 10-ben a füles fájlmegjelenítést, amit aztán inkább elkaszált.

Amanda Langowski, a Windows Insider program vezetője múlt hónapban azt mondta, hogy a cég csak akkor kommunikál az új funkciókról, ha az már elérhető az Insiderek számára, és elindulhat a visszajelzések összegyűjtése. A tabok várhatóan a Sun Valley 2-ként is emlegetett nagy, 22H2 frissítőcsomaggal érkezhetnek meg a felhasználókhoz, ami valamikor nyáron-ősszel jelenik meg, és úgy tudni, hogy több módosítást hoz majd kezelőfelület terén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról