Szerző: Koi Tamás

2020. január 24. 12:21

Milliárdos beszállítói szerződést írt alá a Broadcom az Apple-lel

Jelentős értékű beszállítói szerződést írt alá a napokban a Broadcom és az Apple, mely alapján az amerikai chipgyártó termékei a következő években nagyobb mennyiségben kerülnek feltételezhetően az új iPhone-okba.

Összesen tizenöt milliárd dollárt értékben hozott tető alá két beszállítói szerződést az Apple-lel a Broadcom. Az amerikai chipgyártó - mely árbevételének jelentős részét az Apple-nek eladott komponensek után szerzi - a következő években pontosan meg nem határozott, vezeték nélküli funkciókat ellátó vagy támogató áramköri egységeket szállít a cupertinói cégnek.

A Broadcom által gyártott komponensek eddig is jelentős számban megtalálhatóak voltak elsősorban az iPhone-okban - az iPhone 11 áramköri felépítésének analízise alapján például a Broadcom gyártja az iPhone-ok számára a Bluetooth- és Wi-Fi kapcsolatokért felelős chipet, valamint a mobilhálózati csatlakozáshoz nélkülözhetetlen, Avago márkanévre keresztelt RF front-end lapkát. Korábbi piacelemzések szerint 2018-ban egy iPhone gyártási költségeiből nagyjából 10 dollárra rúgott a Broadcomm komponensek ára, miközben a chipgyártó árbevételének 25%-a származott ugyanebben az éveben az Apple részére eladott termékekből.

broadcom_apple

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Nyílt titok emellett, hogy az idén megjelenő, sorrendben 12. iPhone már 5G-képes lesz, vélhetően a Broadcomm által gyártott chipek ennek megfelelő paraméterekkel is rendelkeznek majd. Az 5G-s iPhone-okba ugyanakkor minden valószínűség szerint az Apple-lel sokáig hadban álló Qualcomm szállíthatja majd az 5G-s modemeket: távol-keleti források szerint az Apple mindhárom, idén érkező készülékébe a Qualcomm X55-ös modeme kerül, vagyis az iPhone 12, iPhone 12 Pro és Pro Max készülékek is 5G támogatással érkeznek majd.

A tervezőcég X55-ös fejlesztése a piac első olyan chipje, amely az 5G mellett a 4G, 3G, illetve 2G támogatással is rendelkezik. A modemet gyakorlatilag az összes szabványosított technológiára felkészítette a Qualcomm, beleértve a milliméteres hullámhosszú (mmWave) kapcsolatot is. 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.