Szerző: Koi Tamás

2022. február 25. 12:40

Ezzel kecsegtet a Sony streaming videojáték-fronton

Márciusban várhatóan megújítja játékosoknak szánt előfizetési rendszerét a Sony PlayStation üzletága, ezzel elsődlegesen is választ adva a Microsoft Xbox platformján működő, felhőalapú játékplatformra, az Xbox Cloud Gamingre.

Rövidesen a konzolpiac tradicionális, legnagyobb japán szereplője, a Sony is elindíthatja felhőalapú játékstreaming-szolgáltatását, mely a versenytársakhoz hasonlóan havi előfizetéses rendszerben lesz elérhető. A japán cég ugyanakkor a legfőbb riválisnak számító Microsofthoz képest némileg eltérő üzleti modellt választott.

A GamesBeat értesülései szerint a Sony részben a meglévő előfizetéses szolgáltatások átalakításával újítja meg portfólióját, azaz a streaming platform a PlayStation Plus csomagból fejlődhet majd tovább, magába gyúrva a PlayStation Now játékkatalógus-előfizetést. Az egyelőre csak Spartacus kódnéven ismert konstrukció a kiszivárgott információk szerint három előfizetéses csomagot tartalmaz majd.

ps5_controller

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A pletykák szerint az Essentials, Extra és Prémium csomagok rendre 10, 13 és 16 dolláros havi díjért lesznek majd elérhetők. Ezek közül a legolcsóbb lényegében változatlan formában a jelenlegi PlayStation Plus lesz, annak meglévő előfizetői bázisával, míg az

Extra csomagba bekerül a PlayStation Now kollekció. Csak a legdrágább, Premium előfizetés esetében nyílik meg a lehetőség a játékok online streamelésére, ám hogy ennek lesz-e bármiféle további - például régiós - korlátja, az legkorábban a bejelentés során derülhet majd ki (az Xbox Cloud Gaming felhős játékszolgáltatás például korlátozottan érhető csak el, de a magyar piac is a szolgáltatási területhez tartozik).

A Microsoft-féle Xbox Cloud Gaminghoz képest jelentős változás lehet, hogy a Sony riválisával ellentétben nem teszi elérhetővé a felhős játékplatform előfizetőinek a megjelenés napján a legnagyobb konzolos húzócímeket, helyette időlimites kipróbálható változatokat tesz majd elérhetővé ezekből, a játékos pedig a tapasztalatai alapján eldöntheti, hogy kifizeti-e a teljes árat, netán egy exkluzívan az előfizetők számára kínált kedvezménnyel csökkentett árat a teljes játékért cserébe.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról