:

Szerző: Koi Tamás

2022. február 1. 13:44

Maradhatnak Oroszországban a Samsung mobilok

A cég piaci szereplésére ható azonnali intézkedés nélkül folytatódik Oroszországban a Samsung és egy svájci m-payment szolgáltató, az SQWIN pere.

Visszautasította az illetékes moszkvai bíróság, hogy a szabadalmi eljárást lezáró ítélet megszületéséig a felperes kérésére betiltsa bizonyos Samsung okostelefonok forgalmazását Oroszországban. Bár tavaly úgy tűnt, hogy a Samsung oroszországi üzletére jelentős potenciális hatást gyakorló ügy a dél-koreai fél számára kedvezőtlenül zárulhat, a másodfokú döntés a mostani határozat fényében változtathat az elsőfokú ítéleten.

Az ominózus pert egy svájci m-payment szolgáltató, az SQWIN SA indította a Samsung ellen azért, mert a dél-koreai cég engedély nélkül használta a társaság Oroszországban bejegyzett szabadalmait saját fizetési megoldásánál, a Samsung Pay-nél.

samsung_pay_2

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az ügyben eljáró bíróság első fokon július 27-én hozott ítéletet, ám az SQWIN azzal fordult fellebbviteli kérelmében a testülethez, hogy konkrétan nevezze meg az érintett típusokat. Ez a lista október második felére készült el, a 61 érintett modell közt egyaránt megtalálhatók a cég aktuális csúcsmodelljei (pl. Galaxy S21 Ultra 5G), illetve évekkel ezelőtt bemutatott, régebbi típusok is (pl. Galaxy S8).

A másodfokú ítéletet megelőző, múlt héten közzétett bírósági állásfoglalásban ugyanakkor a helyi média tudósítása szerint már az szerepel, hogy az SQWIN nem szolgált elég bizonyítékkal azt alátámasztandó, hogy a Samsung törvénybe ütközőt tett volna, illetve ezzel jelenleg is piaci előnyhöz jutna, ezért az elsőfokú ítélet azonnali végrehajtását elutasítja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.