Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 19. 12:25

Kivezeti a reklámokat okostelefonjaiból a Samsung

A felhasználói élmény javítására hivatkozva leállítja okostelefonjain a reklámok futtatását a Samsung.

A dél-koreai Yonhap korábbi értesüléseit megerősítve a Samsung közölte, hogy megszünteti az okostelefonjaira telepített alkalmazásokban felugró reklámokat. A lépés a gyártó által házon belül fejlesztett alkalmazásokat, illetve szolgáltatásokat érinti. A döntés értelmében a Samsung Weather, a Samsung Pay, illetve Samsung Health appokból is eltűnnek a különféle reklámok, illetve a Samsung virtuális asszisztense, a Bixby sem fogja tovább hirdetésekkel traktálni a felhasználókat.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A dél-koreai vállalat azt ígéri, hogy a reklámok kigyomlálását célzó szoftverfrissítések még idén eljuthatnak a felhasználókhoz. Bár a lépést eddig csupán nagyon röviden indokolta a vállalat, e szerint a felhasználói élmény javítása áll a háttérben. A Samsung állítja, az innovatív okostelefonos élmény rendkívül magas prioritást élvez, amely többek között a felhasználók igényeinek kielégítését is magában foglalja. Nyúlfarnyi kommentárjában a cég hozzátette, hogy termékeik fejlesztésénél folyamatosan figyelembe veszik a különféle felhasználói visszajelzéseket.

sam_ads

Vélhetően utóbbi, vagyis a reklámokkal kapcsolatos elégedetlen hangok miatt döntött azok száműzése mellett a Samsung. A hirdetések ugyanis a vállalat összes okostelefonjaiból visszaköszönnek, beleértve a több százezer forintos csúcsmodelleket is. Bár a Samsung saját alkalmazásainak mellőzésével megkerülhetőek lennének a reklámok, a felhasználók többségétől nem várható el, hogy emiatt alternatívákat keressen vagy teljesen lekapcsolja az érintett alkalmazásoktól érkező push üzeneteket.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.