:

Szerző: Habók Lilla

2022. január 28. 12:16

Megújult a Miro fejlesztői platformja

Az otthoni és hibrid munkavégzés elterjedése több online eszköz megugró népszerűségét magával hozta. A Miro 2020-ban még 5 millió felhasználóval rendelkezett, ami mostanra 30 millió fölé emelkedett. A vállalat új appokkal és pluginekkel növelné a digitális whiteboard használatát.

Pár héttel ezelőtt érte el a 17,5 milliárd dolláros értékelést a Miro vizuális kollaborációs platform egy új befektetési körben, és máris új fejlesztői platformmal próbálja a fejlesztőket és felhasználóikat a szolgáltatásba csábítani. Az egyszerű digitális whiteboard felületként induló megoldás már most is több mint 100 alkalmazást integrált, és közel 1000 sablonnal rendelkezik a közös online munkavégzés megkönnyítéséhez. A végtelenített fehér vászonra pár kattintással fel lehet tenni akár gondolattérképet, folyamatábrát, Kanban táblát vagy online retrospektív megbeszéléseken használható sablont. Ezeknek a körét igyekszik még tovább bővíteni a vállalat a Miro Developer Platform 2.0 elindításával.

A ráncfelvarráson átesett API-k a vállalat ígérete szerint könnyebben csatlakoztathatók más tartalomkezelő rendszerekhez, míg a vállalati rendszergazdák automatizálhatják a céges csapatok kezelését a Miro szolgáltatásban. A továbbfejlesztett Web SDK segítségével pedig az említett appok köre szélesíthető adatvizualizációs megoldásokkal, szavazásokkal vagy játékokkal.

miro_developer_platform

Méghozzá az appok kliens és szerver oldalon is készíthetők a Developer Platform 2.0-n, tehát a nagyvállalatok fejlesztői dönthetnek amellett, hogy egy megoldást a szervezeten belül tartanak. Más fejlesztők viszont kifejezetten szeretnének a Miro Marketplace-en népszerűséget elérni, ahol megtalálhatók többek közt a Zoom, Slack, Jira, Google Drive, Asana vagy a Figma beépülő megoldásai is.

A Miro jelenleg több mint 30 millió felhasználóval rendelkezik, és mivel az otthoni és hibrid munkavégzés hosszútávon elterjedtnek látszik, ezért érthető a közös online munkát támogató szolgáltatás fejlesztésre fordított energiája. A szolgáltatás felhasználók számára ingyenesen elérhető verziójával összesen 3 különböző tábla (board) szerkeszthető, a 2 felhasználótól elérhető Team csomagban havi 10 dollárért már korlátlan szerkesztőfelület létrehozható, míg az 5 felhasználótól kínált havi 20 dolláros Business csomagnak már az SSO, a diagramkészítő és a hamarosan érkező meeting integráció is része. Az 50 felhasználótól elérhető, egyedi megállapodással kérhető Enterprise csomagban találhatók a rendszergazdai megoldások, biztonsági beállítások vagy épp az Azure DevOps integráció. Az új fejlesztői platformtól a Miro láthatóan a Business és Enterprise felhasználók számának növekedését várja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 19:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.