Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 26. 11:31

Valós idejű meeting-átiratokkal bővül a Teams

A Microsoft egyelőre csak angol nyelven teszi elérhetővé a funkciót.

Valós időben generált meeting-átiratokat kap a Teams, igaz egyelőre csak az angol nyelvű online megbeszéléseknél. Az AI-ra támaszkodó megoldás képes azonosítani a meetingeken éppen beszélő felhasználókat, azok mondanivalóját pedig az átiratban időbélyegekkel megjelölve, nevük mellett tünteti fel - mint ha egy szöveges chatablakban zajlana a beszélgetés.

A Microsoft szerint a nagyvállalati környezetben is bevethető funkció fejlesztésében az elmúlt két évben sikerült komoly előrelépéseket elérni, és leküzdeni az olyan kihívásokat, mint a késleltetés minimalizálása és persze a beszédfelismerés pontosítása. Azt ugyanakkor kapcsolódó blogposztjában a Microsoft hozzáteszi, hogy továbbra sem garantálja, hogy az átiratokat a rendszer 100 százalékos pontossággal készíti el, így azokra kritikus helyzetekben nem javasolt támaszkodni.

teamstranscript

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A funkciót az adott Teams tenant adminisztrátorai engedélyezhetik, ezután pedig az online megbeszélés szervezői, vagy a prezentáló felhasználók kapcsolhatják be. A Teams a valós idejű átiratok aktiválásakor a meeting rögzítéséről minden résztvevőt értesít - ők pedig profilbeállításaik között igény szerint szabályozhatják, hogy a nevük megjelenjen-e a szövegben.

Az átiratok azonnal elérhetővé válnak a résztvevők számára, mind a kollaborációs app naptárjában, mind pedig a chat felületén megjelenő csempére kattintva - azok fájljait pedig a rendszer az adott online találkozó szervezőjének Exchange Online fiókjában tárolja. Innen csak a tenant adminisztrátor vagy maga a szervező törölheti az átiratokat. A Teams új képességét a Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Business Standard, és Microsoft 365 Business Premium licencekkel rendelkező felhasználók hajthatják igába, egyelőre kizárólag angol nyelven.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról