Szerző: Koi Tamás

2022. január 12. 11:44

Átlag öt órát töltünk naponta mobilalkalmazásokkal

Minden eddiginél több időt töltöttek el az okostelefon-tulajok tavaly az alkalmazásokkal, derül ki egy független felmérésből, mely egyben arra is rámutat, hogy a koronavírus-világjárvány milyen platformokat emelt az egekbe.

A legnagyobb, ún. mobile-first piacokon egy felhasználó átlagosan napi 4,8 órát töltött el valamilyen okostelefonos applikációval, ezzel párhuzamosan rekord mértékben nőtt a mobilappokból és az azokban megjelenő hirdetésekből származó bevétel is  - derül ki az App Annie nevű független kutatócég frissen közzétett elemzéséből.

A tíz kulcspiacra kiterjedő State of Mobile riport szerint a napi 4 óra és 48 perces apphasználati idő jelentős, 30%-os növekedést jelent a két évvel korábbi számokhoz képest - a cég nem véletlenül hasonlít a 2019-es számokhoz, akkor ugyanis még nem fejtette ki az alkalmazás-piacra a hatását a koronavírus világjárvány, mely számos más szegmens mellett a mobilappok területét sem hagyta érintetlenül.

mobile_users

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Bár a tavalyi év minden kétséget kizáróan legnépszerűbb alkalmazása a kínai ByteDance kezében lévő TikTok volt (amivel a felhasználók 90%-kal több időt töltöttek el, mint egy évvel korábban), az online bevásárláshoz használatos alkalmazások népszerűsége jelentős mértékben nőtt, beleértve az ételkiszállításra, ételrendelésre specializálódott platformokat.

Értelemszerűen 2021-ben pörögtek a fizikai és mentális egészség megőrzésére használható mobilalkalmazások is, utóbbiak az App Annie szerint különösen a fiatalok körében voltak népszerűek - az ilyen appokkal töltött idő a fiatal korosztály körében 27%-kal nőtt éves összehasonlításban.

A felmérés szerint 2021-ben a teljes mobilalkalmazás-ökoszisztéma alapvetően brutálisan nőtt, így csak tavaly több mint kétmillió mobilapp jelent meg a piacon, a százmilliós árbevételt elérő alkalmazások száma pedig 20%-kal nőtt. Tavaly összességében több mint 230 milliárd appletöltést regisztráltak a legnagyobb alkalmazás-piacterek a nagy piacokon, a teljes költés pedig meghaladta a 170 milliárd dollárt. 

a címlapról