:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 23. 12:00

Végül Kína is áldását adta az SK hynix - Intel üzletre

A vártnál ugyan több hónapos csúszással, de végül Kína is jóváhagyta az SK hynix - Intel üzletet. Ezzel a dél-koreaiakhoz kerülhet az Intel NAND és SSD üzletága.

Az SK hynix friss bejelentése szerint a kínai versenyügyi hivatal (SAMR) végül az összes joghatóságban megadta a szükséges engedélyeket, így az eredetileg tervezettnek megfelelően mehet végbe a nagy összegű akvizíció.

Az SK hynix ezzel folytathatja a tranzakció lezárásának előkészítését, beleértve az összes zárófeltétel teljesítését. Az első kör lezárásával a cég 7 milliárd dollárt utal át az Intel számlájára, amelyért cserébe a daliani gyár, illetve az Intel NAND SSD ágazata kerül hozzá, annak szellemi tulajdonaival és alkalmazotti gárdájával együtt. A tavaly októberi bejelentés alapján a többlépcsős üzlet bő három év múlva zárulhat le teljesen.

sk_hynix

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A záróütem keretében, 2025 márciusában vándorolnak át az SK hynix zászlaja alá a NAND üzletág maradék részei, beleértve a NAND flash waferek gyártásához és tervezéséhez szükséges szellemi tulajdonokat, a kutatás-fejlesztésen dolgozó alkalmazottakat, illetve a kínai Dalianban található gyár dolgozóit - a vételárból fennmaradó 2 milliárd dollárt is ekkor fizeti ki a koreai cég. Az Intel egészen az ügylet lezárásáig folytatja majd a NAND flash waferek gyártását a daliani üzemben, illetve ahhoz kapcsolódó IP-it is megtartja.

A felvásárlással az SK hynix tovább csökkentheti lemaradását a piacvezető Samsung mögött, amely 31,4 százalékos piaci részesedéssel uralja a szegmenst, mögötte a 17,2 százalékot birtokló, japán Kioxiával. Az SK hynix jelenleg a dobogó harmadik fokán áll, 11,7 százalékkal, a céget pedig az Intel és a Micron követi, 11,5-11,5 százalékkal. Az akvizíció a jelenlegi számok alapján akár 23,2 százalékos piacrészt is hozhat a koreai cégnek, azt a második helyre repítve a piac ranglistáján.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.