Szerző: Koi Tamás

2021. december 22. 10:28

Nem dönthet a GVH a Digi sorsáról

További hatósági engedélyek beszerzése nélkül a 4iG-é lehet a Digi Távközlési Kft. a felek közt november végén létrejött megállapodás értelmében, miután a kormány a mai nappal nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánította az akvizíciós ügyletet.

A mai napig nem került a Gazdasági Versenyhivatal elé a Digi Távközlési Kft. tulajdonosa és a 4iG Nyrt. közt november végén létrejött felvásárlási megállapodás engedélyeztetési kérelme, és erre a formaságra a továbbiakban már nem is lesz szükség, mivel a kormány tegnap nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította a 232 milliárd forintra taksált ügyletet - derül ki a Magyar Közlönyből.

Mindez azt jelenti, hogy a tranzakciót a 1996. évi LVII. törvény 24/A. §-a alapján nem kell az illetékes nemzeti hatóságnak bejelenteni. Ebből egyben az is következik, hogy a felvásárlást versenytárs sem támadhatja a versenyhatóságnál.

Az ügylet véglegessé válásának bejelentésekor, november 30-án a felek még azzal számoltak, hogy a hatóságok januárban hagyhatják jóvá az akvizíciót, mely a kormány fenti döntésének értelmében a tervezettnél egy-két hónappal hamarabb zárulhat le.

4ig
fotó: index

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ez valamelyest kompenzálhatja az elhúzódó tárgyalási szakasz miatt kieső időt, emlékezetes ugyanis, hogy a szándéknyilatkozat aláírásakor még azzal számolt a vevő és az eladó fél, hogy szeptemberre létrejöhet a megállapodás, illetve ez alapján a szerződéstervezet.

A kormányrendelet indoklása szerint az ügylet nemzetstratégiai jelentőségűvé emelése arra tekintettel történt, hogy az

Magyarország telekommunikációs ellátásbiztonságának biztosítása, a távközlési infrastruktúra megerősítése és munkahelyek versenyképesebbé tétele érdekében szükséges.

A Gazdasági Versenyhivatal a 4iG eddigi összes akvizíciós ügyletét feltétel nélkül jóváhagyta, a kérelem benyújtásától számított meglehetősen rövid idő alatt. A legutóbbi ilyen ügylet az Invitech ICT Services Kft. felvásárlása volt, melyet szeptember 14-én terjesztettek a versenyhatóság elé, mely szeptember 17-én adta ki a hatósági bizonyítványt arról, hogy a felvásárlás további vizsgálat nélkül megvalósulhat.

A mostani eljárás során éppen ez utóbbi ügylet jelenthetett volna problémát. A Digi és az Invitech vezetékes infrastruktúrájának esetleges átfedései miatt ugyanis a vizsgálat elhúzódhatott volna, esetleg a hatóság csak feltételesen járult volna hozzá a tulajdonosváltáshoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.