:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 20. 14:53

Felbukkantak az Apple M2-es processzorai

Tajvani források szerint jövő ősszel jelenhet meg az Apple M2-es processzora, amit 2023 első felében az M2‌ Pro és ‌M2‌ Max chipek követhetnek.

A Taiwanese Commercial Times szerint az Apple másfél éves ciklusokban dobja piacra a Macekbe szánt processzorait. Ennek megfelelően a kínálat alsóházába szánt M2 valamikor a jövő év második felében, minden bizonnyal az ősz folyamán jelenik meg. Ezt nagyjából fél évvel követheti majd az M2‌ Pro és ‌M2‌ Max, amelyeket a drágább, Pro konfigurációkhoz tervez az Apple.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

"Az ellátási lánc forrásai szerint az Apple Silicon a jövőben 18 havonta frissül majd. Az Apple 2022 második felében először a Staten kódnevű M2 processzort, 2023 első felében pedig a Rhodes kódnevű M2X-et dobja majd piacra, melyet a különböző grafikus magoknak megfelelően két processzor formájában, M2 Pro és az M2 Max néven ad majd ki. Az Apple M2 sorozatú processzorai egységesen a TSMC 4 nanométeres gyártástechnológiájára épülnek" - közli a Taiwanese Commercial Times.

apl_silic

Mielőtt az Apple a Maceknél is áttért saját processzoraira, a vállalatnak az Intel útitervére kellett hagyatkoznia az egyes termékek frissítésével és megjelenésével. Azzal, hogy a vállalat saját kezébe vette a processzor tervezését, immár olyan gyakran frissítheti a termékeit, amilyen gyakran szükségesnek és amennyire gazdaságosnak ítéli.

Friss pletykák szerint az Apple jövő tavasszal visszahozza kínálatába az iMac Prót. A kijelzős ellátási lánctól származó információk szerint az Apple egy 120 hertzes képfrissítést támogató (ProMotion) mini LED kijelzővel éleszti újjá az all-in-one gépet, amelybe az M1 Pro vagy M1 Max processzort kérhetik a vásárlók. Ezt követően jövő ősszel érkezhet a következő frissítési hullám, amely a MacBook Air sorozatot érinti. Az olcsó(bb) gépet elsőként kaphatják meg az M2 processzort, illetve egyes hírek szerint a készülékek formatervét is megújítja az Apple.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.