Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 17. 10:33

Még több iPhone komponens tervezését veszi kezébe az Apple

További chipek tervezését viszi házon belülre az Apple: belátható időn belül a Bluetooth és Wi-Fi vezérlőket is a cupertinói cég készítheti.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple egy új irodát nyit a projektnek. Az egység némileg rendhagyó módon Cupertinótól távolabb, Irvine-ban alapul, ahova a vállalat első körben néhány tucat alkalmazottat vesz fel. A helyszínválasztás természetesen nem véletlen, ugyanis a Skyworks és Broadcom irodái épp a közelben találhatóak, ahonnan jó eséllyel csábíthat át szakembereket az Apple.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A forrás állítja, hogy a Los Angeleshez közeli egység különféle vezeték nélküli rádiós fejlesztésekre szakosodik. Erre utalnak az Apple álláshirdetései, amelyekben olyan szakembereket keresnek, akik már rendelkeznek tapasztalattal vezeték nélküli hálózatos chipek és modemek területén.

i13p_mb

Az Apple és a Broadcom legutóbb 2020 januárjában kötött egy kétéves megállapodást. Ennek keretében a Broadcom vállalta, hogy további vezeték nélküli alkatrészeket szállít az Apple-nek. A tervezőcég már ezt megelőzően is értékesített rádiófrekvenciás alkatrészeket és modulokat az iPhone-okhoz, így a 2020-as szerződés csupán a kapcsolat meghosszabbítását jelentette. 2019 decemberében az a hír járta, hogy a Broadcom eladhatja az RF vezeték nélküli chipes üzletágát. Az elemzők akkor arról beszéltek, hogy az Apple lehet a potenciális vevő, ám a megállapodás azóta sem született meg.

A másik említett cég, a Skyworks rádiós front-end modulokat szállít az Apple-nek, amelytől sokáig a forgalma mintegy fele származott. Bár a Skyworksnek az elmúlt hónapokban sikerült csökkenteni ez irányú függőségét, az Apple lelépése még így is fájdalmas lyukat üthetne a bevételében.

A Bloomberg szerint az Apple új irodájának nyitása része annak a szélesebb körű stratégiának, amely a cég műholdas terjeszkedésére irányul. A Cupertinótól távolabb eső helyszínnel a cég olyan szakembereket is bevonzhat, akik nem szeretnének a Szilícium-völgyben vagy annak közelében élni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról