Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 14. 11:41

Jövőre visszahozhatja az iMac Prót az Apple

Iparági pletykák szerint 2022 tavaszán visszahozza kínálatába az iMac Prót az Apple.

A kijelzőkkel foglalkozó ellátási lánctól származó információk szerint az Apple egy 120 hertzes képfrissítést támogató (ProMotion) mini LED kijelzővel éleszti újjá az iMac Prót. Az all-in-one gép ennél nagyobb fejlesztése a processzort érinti, amely természetesen már az Apple saját fejlesztése lesz. A vásárlók minden bizonnyal a közelmúltban bemutatott M1 Pro vagy M1 Max chipek, vagyok azok valamilyen kombinációja közül választhatnak majd.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az iMac Pro visszatérése annak fényében lenne érdekes, hogy az Apple idén tavasszal megszüntette a pár éve bemutatott termék forgalmazását. A cupertinói vállalat még március elején jelentette be, hogy leállítja a 2017-ben piacra dobott, professzionális felhasználókat célzó asztali számítógép gyártását, a készlet kifogytával pedig a termék lekerül a cég termékpalettájáról, amely azóta meg is történt.

imac_pro

Az Apple tavaszi lépése annak fényében volt meglepő, hogy már régóta szállingóznak pletykák az iMac kínálat alapos áttervezéséről. Ennek megfelelően április végén megjelent a vadiúj, 24 hüvelykes iMac. Az asztali számítógép formatervét szinte nulláról rajzolta újra az Apple, melyhez a tavaly ősszel leleplezett házon belül tervezett M1 processzor nyújtotta az alapot.

Az új iMac Pro vélhetően a tavasszal bemutatott iMac formatervével érkezhet majd, de nagyobb, 27 hüvelykes képátlóval és 5K felbontással. Nagy kérdés, hogy az Apple milyen árcímkét ragaszt majd a professzionális felhasználókat célzó számítógépre. Az első generációs iMac Pro ára potom nettó 5000 dollárról indult, és vélhetően a második kiadás sem lesz majd olcsóbb.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról