:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 26. 12:34

Jövőre befuthat az Apple AR headsete

Iparági pletykák szerint 2022 utolsó negyedévében kerül piacra az Apple régóta rebesgetett AR headsete, amely 2000 dollár körüli árcédulát kaphat.

Ming-Chi Kuo, az Apple ügyeiben jellemzően bennfentes információkkal rendelkező piaci elemző szerint a headset fejlesztése hamarosan az utolsó fázisába lép. Amennyiben minden a tervezettnek megfelelően halad, a cég jövő szeptemberben bejelenti az új termékkategória első tagját, ami nem sokkal később piacra is kerül majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Kuo szerint headset kifejezetten erős hardverrel rendelkezik majd. A processzor teljesítménye az egyes Macekben és iPad Prókban található M1 chipjével vetekedhet. A központi egység mellé egy speciális társprocesszor kerül majd, amely a különféle szenzorokból bejövő jelek feldolgozását végzi majd.

"Előrejelzésünk szerint az Apple 2022 utolsó negyedévében megjelenő AR headsetje két processzorral lesz felszerelve. Az erősebbik chip hasonló számítási teljesítményű lesz, mint az M1, míg kisebbik processzor az érzékelőkkel kapcsolatos számításokért felel majd. Az Apple AR headsetének dedikált processzorra van szüksége, mivel a termék 6-8 optikai modult működtet majd párhuzamosan ahhoz, hogy megfelelő legyen a felhasználói élmény" - mondja Kuo.

apple_ar_concept

A szemüveg kijelzők terén is erős lehet. A szakember szerint a termékbe egy pár 4K felbontású Micro OLED panelt szállít a Sony, amely magas felbontás magyarázhatja a processzor oldaláról szükséges nagy számítási teljesítményt. Emellett a termék a jövőre érkezik iPhone-okhoz hasonlóan a Wi-Fi 6E hálózati szabványt is támogatja majd az Apple eszközök közötti gyorsabb és stabilabb adatátvitelhez.

Kuo ugyanakkor megjegyzi, hogy utóbbira nem feltétlenül lesz szükség, a tervek szerint ugyanis az Apple önálló eszköznek tervezi a headsetet, melynek használatához így nem lesz szükség más termékre (pl. iPhone-ra). Ennek megfelelően dedikált appok is érkeznek a termékhez, vélhetően saját alkalmazásbolttal együtt. A forrás szerint az Apple hosszabb távon (~10 év) a headsetekben látja az okostelefonok utódját, így a termékvonal fejlesztése magas prioritást élvez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 05:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.