:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 1. 13:25

Az Apple globálisan is átveheti a vezetést az okostelefonos piacon

A kínai piac után globálisan is megszerezheti az első helyet az iPhone.

A TrendForce prognózisa szerint az utolsó hónapját taposó negyedik negyedévben az Apple átveszi az első helyet az okostelefonos piacon, megelőzve a régóta ott trónoló Samsungot. Az előrejelzés alapján az Apple mintegy 7,3 százalékpontot javíthat a harmadik negyedéves részesedésén, miközben a rivális Samsung 1,8 százalékpontot veszíthet ugyanebben az intervallumban.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Apple tradicionálisan erős eladásokat produkál az év utolsó negyedévében. Ennek egyik oka, hogy a vállalat menetrendszerűen szeptemberben mutatja be legújabb készülékcsaládját, melynek szállítása a harmadik negyedév legvégén kezdődik, majd pedig a negyedik negyedévben fut fel, az eladásoknak remek alapot biztosító ünnepi szezont is belevéve.

tforce_sm

Mindehhez idén példátlan komponenshiány társult. A TrendForce szerint többek között 4G-s alkalmazásprocesszorokból és az olcsóbb 5G-s rendszerchipekből, valamint a kijelzőpanel-meghajtó chipekből sem lehet eleget beszerezni. A problémát a gyártók a jól bevált módon kezelik: az olcsóbb, szerényebb profittal kecsegtető modellek kárára igyekeznek szinten tartani a drágább, felsőkategóriás termékek gyártását. Mivel az Apple kizárólag közép- és felsőkategóriás telefonokat kínál, így ez számára kisebb problémát jelent, mint a belépőszinten is jelen lévő Samsungnak.

A piackutató legfrissebb kimutatásai szerint az okostelefonok piacán az idei év második felében javul a kereslet, köszönhetően az e-kereskedelmi promóciók főszezonjának (pl. Black Friday) és a világjárvány enyhülésének olyan régiókban, mint Délkelet-Ázsia. A tartós komponenshiány ugyanakkor korlátozza az okostelefon-márkákat abban, hogy maximalizálják eladásaikat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 03:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.