Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 3. 13:45

A magyar fejlesztésű Craft lett az év maces appja

Idén is kiosztotta a több kategóriát átfogó App Store Awardot az Apple, mely versenyben a magyar fejlesztésű jegyzet és dokumentum alkalmazás, a Craft lett az év maces appja.

A Craftot a felhasználói felület egyszerűségéért és használhatóságáért, az eszközök közötti egyidejű szerkesztési opciókért, az offline és online valós idejű szinkronizálásért, illetve a mély linkelés és tartalom exportálási lehetőségekért vette a sor legelejére az Apple. Az, hogy a szoftver az Apple legkorszerűbb M1 processzoraival jövőbe mutatóan működik, ugyancsak döntő fontosságú volt az elbírálás során.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A bő egy éve megjelent alkalmazás úgy kínál rengeteg hasznos funkciót, hogy közben a felület könnyen használható. A magyar fejlesztőkből álló Luki Labs célja az volt, hogy a már okostelefonokon szocializálódott generációnak elkészítse a jelenkor Wordjének számító, kvázi alapértelmezett dokumentumos alkalmazást.

craft

Orosz Bálint, a startupot alapító és vezető szakember a Forbesnak úgy mesélte, hogy csapata tegnap értesült az Apple elismeréséről. "A Craft budapesti irodájába egy Amszterdamból érkezett futár csöngetett be ma délelőtt, kezében egy dobozzal, amire a „Ne nyisd ki” feliratot írták. A bejáratnál közölte, hogy a küldeményt egyenesen és kizárólag Bálintnak adhatja csak oda, így ki kellett hívni egy megbeszélésről a cég alapítóját." Ezután egy videókonferencia keretében maga Tim Cook, az Apple vezére beszélgetett minden nyertessel külön-külön. 

Orosz Bálint neve már nem először olvasható a HWSW hasábjain. Többek között a szakember nevéhez fűződik a nagyjából 10 éve megjelent, az alkalmazásboltok katalogizálására szakosodott AppFlow. Ugyancsak Orosszal a fedélzetén alakult az egykori Distinction, amit nyolc éve vásárolt fel a Skyscanner. Az akvizíció előtt a cég olyan megrendelőknek készített mobilos alkalmazásokat, mint a Red Bull, a Microsoft, vagy épp az Audi.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.