Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Nemzetközi partnere megvette a Distinctiont

Gálffy Csaba, 2014. október 22. 15:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egységesíti mobilos stratégiáját a Skyscanner utazási keresésekkel foglalkozó szolgáltatás, ennek keretében pedig házon belülre veszi az eddig kiszervezett fejlesztéseket. Ezeket eddig a budapesti Distinction végezte, a mintegy 30 fős stúdió immár a brit cég részeként folytatja.

hirdetés

Felvásárolta a Team Distinction mobilfejlesztési stúdiót a skót Skyscanner utazási keresési szolgáltatás - jelentette be a csapat blogja. A két cég között már hosszú ideje szoros együttműködés van, a budapesti iroda készítette a Skyscanner mobilos alkalmazásait 2011 óta, a stúdió az akvizíció után immár házon belül folytatja ezt a tevékenységet. A mintegy 30 fős Károly körúti iroda természetesen a helyén marad, a munkát továbbra is itthonról végzi a csapat.

A Skyscanner egyébként az utazáshoz kötődő internetes keresésekre specializálódott aggregált keresőmotor, amellyel például időpont vagy úticél szerint kereshetünk repülőjegyeket, hoteleket, bérelhető autókat. A szolgáltatás különlegessége a ragyogó vizualizáció és a kiváló felhasználói élmény - az együttműködésben ezt hozta el a Distinction a mobilos felhasználóknak. Az edinburghi székhelyű Skyscanner jelenleg 30 nyelven kínálja szolgáltatásait, amelyeket rendszeresen a leghasznosabb és legjobb utazási eszközök közé sorolnak.

Villámgyors exit

A Distinction eladása némileg meglepő, a cég ugyanis gyorsan felívelő pályán mozgott, nemrég még a Deloitte Rising Stars díját is elnyerte, mint Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai cége. Az alapítók azonban valószínűleg nem akartak a startup-fejlesztés üzleti feladataival foglalkozni, az overheadet (marketing, sales, HR, stb.) gyakorlatilag teljesen nélkülöző vállalkozás így a Skyscanner belső csapataként a jövőben is dolgozhat azzal, amit szeret: előremutató, úttörő fejlesztések és UX.

A Distinction egyébként látványos sikersztori, szinte nulláról sikerült olyan, nemzetközileg elismert csapatot összerakni, amely már a Google érdeklődését is felkeltette, a csapat a világon is elsők között kezdett el Chromecastra és Android Wearre is fejleszteni, az okosórák UX-ével kapcsolatos komplex elemzése pedig bejárta a világot. A nyilvános pénzügyi adatok és a szektor ismeretében a cég a HWSW tippje szerint 1 milliárd forintba kerülhetett a Skyscannernek, de az alapítók ennek akár sokszorosát is elkérhették a világszínvonalú stúdióért.

A cég olyan megrendelőknek készített mobilos alkalmazásokat, mint a már említett Skyscanner, a Red Bull, a Microsoft/Nokia, és az Audi. A cég különleges tehetségére a legnagyobb tech-óriások is felfigyeltek, a Google és az Apple mellett például az Amazon is a Disctinction fejlesztésével, a Red Bull TV appal reklámozta saját Fire TV eszközét. Ezek a külső fejlesztések várhatóan hamarosan leállnak és minden erőforrást a keresőappok felé fordít a csapat. A Skyscanner bejelentése szerint ugyanis a mobilos stratégiáért a jövőben a Distinction-alapítók, a Skyscannernél is vezető pozícióba kerülő Kapui Ákos és Orosz Bálint felel a jövőben, a cég mobilos központjaként Budapest vállán nyugszik ennek megvalósítása.

A Skyscanner-Distinction csapat a november 12-i App!mobile konferencián is képviselteti magát, a fent említett okosórás kutatás-vízió mellett az előremutató fejlesztési módszertanok témájában is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.