Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 29. 14:42

Piacvezető lett Kínában az iPhone

Egy friss kutatás szerint a hazai gyártókat megelőzve állhatott a kínai piac élére az Apple okostelefonja, az iPhone.

A Counterpoint Research számai alapján az iPhone készülékek eladásai valósággal kilőttek októberben, a 46 százalékos ugrásnak hála pedig történetében először a piaci élére állt az Apple. A cupertinói vállalat így az előző hónapban 22 százalékos részesedéssel rendelkezett, miközben a Vivo 20, az Oppo pedig 18 százalékon állt. Az egykoron domináló Huawei már odahaza is mindössze 8 százalékon áll.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A kutatócég szerint a szeptemberben bemutatott, a jüan erősödése miatt az elődöknél kedvezőbb árcédulájú iPhone 13 széria remek fogadtatásban részesült Kínában, amelyhez rendhagyó körülményként komponensellátási nehézségek társultak. A problémát a gyártók a jól bevált módon kezelték: az olcsóbb, szerényebb profittal kecsegtető modellek kárára igyekeztek szinten tartani a drágább, felsőkategóriás termékek gyártását.

china_smartph

A helyzettel az Apple birkózott meg a legjobban, amely kiterjedt és stabil ellátási hálózatának köszönhetően az androidos konkurenseknél nagyobb mozgástérrel rendelkezik. A kizárólag közép- és felsőkategóriás telefonokat kínáló vállalat ezzel kifejezetten jól kezelte a fennálló helyzetet, habár a korábbi hírek szerint ennek más termékek itták meg a levét.

"Az Apple többet is nyerhetett volna, ha nincs a hiány, különösen a Pro verziók esetében" - mondta Tarun Pathak kutatási igazgató. "Ám ettől függetlenül a vállalat jobban kezeli az ellátási láncát, mint a konkurens OEM-gyártók".

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.