Szerző: Koi Tamás

2021. november 23. 13:27

Nem fér több levegő a Zoom-lufiba

Továbbra is látványos fékezőmódban van a tavalyi év egyik legszenzációsabb növekedését produkáló Zoom videokonferencia-platform.

HIRDETÉS

Nem tett jót a Zoom Video Communications-nek a pandémia lecsengése a nyugati piacokon, a cég az idei harmadik negyedévben ugyan tudott még növekedni, de a tavalyi évet jellemző óriási ralli már csupán a múlt egy szép emléke lehet a cég - és befektetői - számára. 

A vállalathoz az október 31-én véget ért harmadik üzleti negyedévben 1,05 milliárd dollárnyi árbevétel folyt be, ami csupán 34%-kal több, mint egy évvel korábban, ráadásul nem egészen a tizede annak az elképzelhetetlenül nagy, 360%-os bővülésnek, amit a cég a 2019-es esztendő ugyanezen időszakához képest tavaly ilyenkor produkált.

zoom_client

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A növekedés ráadásul negyedéves összehasonlításban is lassult, a cég ugyanis a második negyedévben még 54%-kal tudott bővülni.

A cég nyereségessége ezzel együtt javult, a nettó nyereség meghaladta a 290 millió dollárt, szemben az egy évvel korábbi 192,2 millió dollárral.

A Zoom lassuló menetelése szakértők szerint egyértelműen a konkurencia ébredésének köszönhető - a Microsoft és a Cisco ugyanis relatíve hamar felismerték, hogy a feltörekvő rivális az üzleti ügyfelek behálózására készül, és sikerrel akadályozták meg ebben a céget, mely az utóbbi időszakban újabb szolgáltatások bevezetésével igyekezett vonzóbbá tenni portfólióját.

A platform lassuló növekedéséről érkező folyamatos hírek láthatóan idegessé tették a befektetőket is - a vállalat hétfői üzleti jelentésének közzétételét követően a Zoom részvényeinek értéke 6%-kal zuhant be, ezzel a papírok csak idén összességében mintegy 28%-ot veszítettek az értékükből.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:00

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.