Szerző: Koi Tamás

2021. november 22. 10:48

Rekordfelvásárlás az Ericssonnál

Fennállásának eddigi legnagyobb akvizíciós üzletét hozza tető alá a svéd mobilhálózati eszközgyártó Ericsson. A vállalat ezúttal egy kommunikációs API-kban utazó céget vásárolt fel, több mint 6,2 milliárd dollárért cserébe.

HIRDETÉS

Újabb akvizíció révén bővíti portfólióját Svédország egyik meghatározó IT-multija, a mobilhálózati kommunikációs eszközöket gyártó Ericsson. A cég hétfőn bejelentette, hogy megállapodást kötött az amerikai Vonage 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. A 6,2 milliárd dolláros üzlet a vállalat fennállásának eddigi legnagyobb, hasonló tranzakciója, a cég ugyanakkor nem járatlan a milliárdos üzletek lebonyolításában, hiszen tavaly 1,1 milliárd dollárt fizetett a Cradlepointért.

A Vonage megszerzésével az Ericsson az operátori szegmensen túl a nagyvállalati ügyfelek számára igyekszik minden eddiginél komplettebb megoldást kínálni. Az amerikai vállalat különböző, kommunikációs célú API-kat fejleszt (video API, hang API, SMS API), melyet jelenleg több mint egymillió fejlesztő használ napi szinten.

A cég nagyvállalatoknak szánt kommunikációs platformjainak (UCaaS, CCaaS) emellett nagyjából 120 ezer üzleti ügyfele is van a legkülönfélébb szegmensekben, így az egészségügyben, pénzügyi szektorban, oktatásban vagy éppen a közlekedési ágazatban.

eric_vonage

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Piaci szakértők szerint a Vonage felvásárlása jól illik a 2017 óta a cég élén álló vezérigazgató, Börje Ekholm stratégiájába, aki az Ericsson fokozatos átalakítását és a fókusz áthelyezését tűzte ki célul megérkezése után.

A vállalat az ezredfordulót követően egyszer már próbálkozott hasonló új irányokkal, ám az akkor nem vált be, a cég pedig 2019-ben végleg leválasztotta magáról a multimédia területet a MediaKind nevű, elsősorban televíziós megoldásokat jegyző platformfejlesztő többségi tulajdonának átruházásával.

Az Ericsson várakozásai szerint a Vonage felvásárlása 2024-től hozhatja meg az első gyümölcseit, az ügyletet azonban először jóvá kell hagyatni a teljes részvényesi körrel és a hatóságokkal - erre a várakozások szerint valamikor jövő év első felében kerülhet sor.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 16:10

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.