Szerző: Koi Tamás

2021. február 26. 12:55

Rekordévet zárt tavaly a Deutsche Telekom

Rekord árbevétellel és eredménnyel zárta a tavalyi évet Európa legnagyobb távközlési multija

Fennállásának eddigi legjobban sikerült évét zárta tavaly a Deutsche Telekom csoport, melynek éves árbevétele először haladta meg a 100 milliárd eurót (egész pontosan 101 milliárd euró bevételt jelentett a cég) - derül ki a cégcsoport tegnap közzétett üzleti jelentéséből. A jelentősen megugró árbevétel jórészt egy az amerikai piacon tavaly tavasszal lezárult akvizíciónak köszönhető.

A Deutsche Telekom amerikai leányvállalata, a T-Mobile USA tavaly áprilisban zárta le a negyedik helyi mobilszolgáltató, a Sprint akvizícióját, ám ügyfélszám alapján (a Deutsche Telekom helyi érdekeltségének ezzel mintegy 140 millió mobilos ügyfele lett a tengerentúlon) még így is csak a harmadik piaci szereplőnek számít az AT&T és Verizon mögött.

hottges
timotheus höttges, a cégcsoport vezérigazgatója

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A rekord éves árbevétel mellett meglehetősen impozáns növekedést ért el a multicég a tavalyi év utolsó negyedévében, így a teljes, csoportszintű árbevétel ebben a periódusban 27,6 milliárd euró volt, ami éves összehasonlításban csaknem 30%-os emelkedésnek felel meg. A negyedéves nettó profit eközben szintén jelentős mértékben, 155,5%-kal nőtt, ezzel elérve az 1,8 milliárd eurót - derül ki a pénzügyi beszámolóból.

A csoportszinten eddig nem látott növekedést szinte teljes egészében az amerikai piac gerjesztette, erre utal legalábbis, hogy a negyedéves árbevétel a Deutsche Telekom anyaországában, Németországban mindössze 0,6 százalékkal, 6,3 milliárd euróra nőtt, a többi európai divízió negyedéves árbevétele pedig 2,9%-kal, 2,9 milliárd euróra csökkent.

A cégcsoport a tavalyi évben Európában és Amerikában összesen mintegy 17 milliárd dollárt fordított hálózatfejlesztésekkel kapcsolatos beruházásokra (CAPEX).

A Deutsche Telekom magyar leányvállalata, a Magyar Telekom a tavalyi utolsó negyedévre 188,9 milliárd forintos árbevételt jelentett (3,6%-os növekedés), miközben az adózott eredmény 16 milliárd forintra nőtt (ez 22,9%-os növekedésnek felel meg).

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.