Szerző: Koi Tamás

2021. november 10. 11:26

Mérföldkőnél a Telekom IPTV platformja

Októberben újabb mérföldkőhöz ért a Magyar Telekom televíziós szegmense - a cég IPTV platformjára előfizető háztartások száma átlépte az egymilliós küszöböt.

HIRDETÉS

Az előzetes becslések alapján bejött, amire a Magyar Telekom idei első negyedéves szegmens statisztikáit látva számítani lehetett: a cég tévés előfizetőinek körében az évek óta domináló IPTV platform ügyfélbázisa októberben átléphette az egymilliós álomhatárt. 

A társaság tegnap kiadott harmadik negyedéves üzleti jelentése szerint a Magyar Telekom IPTV ügyfeleinek száma a negyedév végén - szeptember 30-án - 998 ezer volt, csaknem 30 ezerrel több, mint a második negyedév zárásakor. 

Eközben a digitális kábeltévés ügyfélbázis stagnált, míg a szatellit TV előfizetők száma folytatta a fokozatos, lassú lemorzsolódást. A vállalatnak az időszak végén 1 millió 288 ezer tévés ügyfele volt, melynek közel 80%-a már az IP-alapú televíziós platformon keresztül fogyasztott tartalmat.

telekomtv_1
a telekom új, androidos iptv vevőegysége

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Magyar Telekom 2006-ban vezette be kínálatába az akkor a piacon igazi kuriózumnak számító IPTV platformot, melynek eleinte egyik komoly korlátja volt, hogy a vezetékes szélessávú hálózatoknál akkoriban még javában dominált a réz érpár alapú xDSL-elérés, melynek amúgy is szűkös kapacitásait az IPTV tovább csökkentette.

Az idők során a platform elérhetővé vált HFC-alapú eléréseknél is, majd az optikai vezetékes internet bevezetésével végül minden kapacitáskorlát eltűnt. A szolgáltató az évek alatt architekturális szinten lényegében nem nyúlt hozzá számottevően a platformhoz, mely végül hosszas teszt- és bevezetési időszakot követően idén tavasszal került részben új alapokra, amikor a cég az elvault beltéri egységeket és a rajtuk futó végfelhasználói rendszert újra cserélte.

A platform megújulása a Telekom korábbi nyilatkozatai szerint alapot ad majd a tartalomkínálat további bővítésére, illetve egyénre szabottabb tartalom elérésére az elemző- és ajánló algoritmusoknak köszönhetően.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.