Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 5. 11:07

Nem fogytak jól a Switch konzolok, megzuhant a Nintendo

Közel sem fogyott annyi Nintendo Switch konzol idén tavasszal, mint egy évvel korábban, ami a japán videojátékgyártó forgalmát és profitját is magával rántotta a második negyedévben.

A termék piaci ciklusának ötödik évében kifogyni látszik a Nintendo Switch konzolok lendülete, melyet tavaly több sikerjáték és a pandémia felfutása még tudott valamelyest erősíteni. Mostanra azonban már jelentős mértékben bezuhantak az eladások, melyet az új típus októberi megjelenése valamelyest ellensúlyozhat majd - derül ki a japán cég frissen közzétett üzleti jelentéséből.

A Nintendo-nak azért így sincs miért szégyenkeznie, a megjelenése óta a Switch konzolból az idei második negyedév végéig 89,04 millió példány talált gazdára, bár a legutóbbi pénzügyi időszak ehhez csak 4,45 millió darabot tett hozzá. A cég hardvereladásai így éves összehasonlításban 21,7%-kal, a szoftverértékesítés pedig 10,2%-kal esett vissza.

nintendo-switch-lite

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A japán videojáték-specialista árbevétele és profitja is jócskán megérezte a visszaesést, előbbi 9,9%-kal, 322,6 milliárd jenre (átszámítva körülbelül 2,94 milliárd dollár), utóbbi 17,3%-kal, 119,6 milliárd jenre (1,09 milliárd dollár) esett vissza, ezzel mindkét esetben jelentősen alulmúlva az előzetes elemzői várakozásokat.

A vállalat látszólagos szenvedése a második negyedévben ugyanakkor annak fényében kevéssé meglepő, hogy az előző év azonos időszakában - a pandémia kezdetén - jelentősen megnőtt a kereslet a videojáték-ipar termékei iránt, emellett a cég ebben az időszakban jelentette meg az év talán legnagyobb húzócímét a platformon, az Animals Crossing: New Horizons-t.

A vállalat az év hátralévő részében, illetve különösen az utolsó negyedévben némi felívelésre számíthat, részben az ünnepi szezonnak köszönhetően, részben azért, mert ekkor kerül piacra a Switch konzolok új változata, mely elsősorban a kijelzőt tekintve kínál előrelépést a korábbi modellekhez képest.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.