Szerző: Koi Tamás

2021. november 2. 13:23

Bezárja kapuit a kínai Fortnite

Kivonul a kínai videojáték-piacról a világ egyik legnépszerűbb battle-royale játéka, a Fortnite, mely a világ legnépesebb országbában csak 2018-ban jelent meg, úgy átalakítva, hogy megfeleljen a helyi hatóságok elvárásainak.

Otthagyja az utóbbi hónapokban extrém módon szabályozott kínai piacot a világ egyik legnépszerűbb battle-royale játéka, a Fortnite. Az Epic Games játéka - mely Kínában a "Fortress Night" nevet viseli - 2018-ban jelent meg a világ legnépesebb országában, és azóta is bétatesztként hivatkoztak rá a felek, így a cég hivatalos kommunikációja szerint november 15-én a bétaüzemmód ér véget.

A kínai Fortnite eredetileg az Epic Games 40%-át birtokló Tencent közreműködésével indult el, a helyi hatóságok szigorú felügyelete mellett. A játékot számos ponton át kellett alakítani ahhoz, hogy megfeleljen a helyi törvényi előírásoknak, melyek az utóbbi hónapokban tovább szigorodtak, így például a pártvezetés előírta, hogy a 18. életévüket be nem töltött fiatalok hetente legfeljebb három órát tölthetnek videojátékokkal.

fortnite_skull
az ijesztőnek számító skineket is meg kellett változtatni a kínai verzióban

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A helyi piacra fejlesztett, átalakított Fortnite-verzióból ez alapján már az indulás óta hiányoztak többek közt a mikrotranzakciók, illetve számos kozmetikai változtatást is végre kellett hajtaniuk a fejlesztőknek, elsősorban azzal a céllal, hogy a játék kevésbé tűnjön erőszakosnak. Ez utóbbi célt szolgálta az is, hogy a hivatalos narratíva szerint a Fortress Night játékosok valójában egy harci szimulátorban játszanak egymással, hologramokon keresztül, így valójában senki nem hal meg a játékban.

A Fortnite helyi vetülete hétfő óta nem fogadnak új regisztrációt, a kínai szervereket pedig november 15-én kapcsolják le. Az Epic Games nem tett közzé adatot arra vonatkozóan, hogy hányan játszottak rendszeresen a Fortnite kínai változatával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról