Szerző: Koi Tamás

2021. október 25. 14:20

Visszakozott a Microsoft, a .NET része marad a Hot Reload

Óriási felzúdulást váltott ki a fejlesztői közösségben a Microsoft múlt szerdán közzétett blogposztja, melyből azt a következtetést lehetett leszűrni, hogy a Hot Reload funkció a jövőben a nyílt forráskódúvá tett .NET-ből kikerülve csak a Visual Studio 2022-ben lesz elérhető. A Microsoft most visszakozott, tévedésnek nevezve a fenti döntést.

HIRDETÉS

A fejlesztői közösség megnyugodhat, a hamarosan érkező .NET 6 része maradhat a platform egyik közkedvelt eszköze, a Hot Reload - nyugtat meg mindenkit a Microsoft .NET blogján szombaton megjelent poszt. A nyilatkozat három nappal azután került ki a blogra, hogy ugyanott a cég közölte, a komponens a jövőben a .NET részeként nem, csak a Visual Studio 2022-ben lesz majd elérhető.

A Hot Reload kifejezetten kedvelt fejlesztői eszköznek számít, mivel lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy a kódot az éppen futó alkalmazás esetén is megváltoztassák, így kvázi azonnal láthatják a változtatások eredményét - nem véletlen, hogy a .NET-et használó fejlesztői körökben a Microsoft által múlt szerdán kommunikált döntés kiverte a biztosítékot a közösségen és a vállalat saját alkalmazotti körén belül is.

developer_2

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A The Verge-nek névtelenül nyilatkozó redmondi források szerint a Hot Reload kód kikerülése a .NET 6 SDK jelenleg elérhető tesztváltozatából távolról sem a véletlen műve volt - ahogy azt a Microsoft igyekszik beállítani -, hanem üzleti döntés állt a háttérben, mely Julia Liusonhoz, a Microsoft fejlesztői termékekért felelős részlegének vezetőjéhez fűződik.

A Microsoft blogposztja szerint ugyanakkor szerencsétlen hiba történt csupán, a cég továbbra is kiáll a .NET nyílt rendszere mellett, és nem kívánja a fejlesztőket egyes funkciók megnyirbálásával a zárt megoldások felé terelni. A blogbejegyzés szerzője, a .NET programért felelős Scott Hunter szerint a november 8-án érkező .NET 6 GA-ban újra ott lesz a Hot Reload komponens.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.