:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 15. 13:33

Tovább bombázzák a Honort

Marco Rubio vezetésével több republikánus képviselő jegyzéket juttatott el csütörtökön a Biden-adminisztrációnak, azt kérve az elnöktől, hogy a Huaweihez hasonlóan tegye feketelistára a kínai cégből tavaly év végén kivált Honort.

Továbbra is ott lebeg Damoklész kardja a Huaweiből tavaly novemberben kivált, eredetileg fiatalokat célzó, megfizethető(bb) okostelefonokat kínáló Honor feje felett. A cég eddig megúszta az Egyesült Államok kereskedelmi korlátozásait, ám republikánus képviselők egy csoportja most újfent azt kéri az elnöktől, hogy a Honort kezelje az egykori anyavállalattal, a Huawei-jel egy lapon.

A képviselők által aláírt jegyzék szerint a Honort a kínai kormány arra használja, hogy hozzáférjen azokhoz az amerikai technológiákhoz, melyektől a Huawei-t elvágták, a cég leválasztása a Huaweiről pedig csupán egy trükk volt, amivel a kínaiak kikerülhettek az ameriai szankciók hatálya alól.

honor_magic3_launch

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A képviselők szerint az ominózus Entity Listet, vagyis a nemkívánatos személyek és cégek listáját fenntartó kereskedelmi minisztérium azzal, hogy nem lép fel azonnal a Honorral szemben, veszélyes precedenst teremthet, azt üzenve hogy az autoriter rezsimek hasonló manővereivel szembeni fellépésre az USA-nak nincs eszköze illetve akarata.

A mostani már a második alkalom, hogy republikánus képviselők a Honor elleni fellépésre szólítják fel az illetékes amerikai kormányhivatalokat. Augusztusban a Kongresszus külügyi bizottságának republikánus tagjai szintén arra hívták fel a kereskedelmi minisztérium figyelmét, hogy a Honor leválasztása csak egy trükk volt, melynek célja, hogy az amerikai technológiákat átjátsszák a Huawei részére. 

Szeptember második felében a Honor feketelistára kerülése kapcsán a védelmi minisztérium, az energiaügyi minisztérium, a kereskedelmi minisztérium és a külügyminisztérium képviselői szavaztak - előbbi kettő a cég listára kerülése mellett, utóbbi kettő ellene. Vagyis patthelyzet alakult ki, ami ugyanakkor távolról sem feloldhatatlan, hiszen jöhet még egy második körös szavazás a politikai kinevezettekkel, majd ha ez sem vezet eredményre, Joe Biden egy személyben dönthet a Honor sorsáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 18:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.