Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 13. 13:14

Hosszú csend után visszatért a Honor

Több mint fél évnyi teljes csend után - már ami a Kínán kívüli világot illeti - új termékekkel jelentkezik a Huaweiből tavaly kivált fiatalos, budget márka, a Honor. A Magic3 szériát a korábbi imázsnak kissé hátat fordítva ízig-vérig csúcskategóriás modellek alkotják, amerikai komponensekkel telepakolva.

Gyakorlatilag azóta nem készült a nyugati piac számára felsőkategóriás Honor okostelefon, mióta az amerikai szankciók által térdre kényszerített Huawei eladta az eredetileg fiatalosabbnak szánt, elérhetőbb árú készülékeket fémjelző márkát. A hosszú hallgatásnak most lett vége, a gyártó bejelentette a csúcskategóriába pozícionált Magic3 szériát.

A poszt Huawei-éra első okostelefonjainak egyik legfontosabb jellemzője, hogy a gyártó immár nem csak a kínai, hanem a nyugati piacokon is megméretteti őket, köszönhetően az amerikai komponensekhez és technológiákhoz való teljeskörű hozzáférésnek. Így az újdonságok már a teljes Google ökoszisztémát megkapják, emellett a nagyteljesítményű belső komponensek esetében sem kell kerülőutas megoldást találnia a Honornak.

honor_magic3_launch

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A család három tagja, a Magic3, a Magic3 Pro és a Magic3 Pro+ ennek megfelelően egyaránt a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerprocesszorra épül (a Pro és Pro+ esetében a gyorsabb, Snapdragon 888 Plus kerül a motorháztető alá). A széria első két tagjába 8 GB rendszermemória és 256 GB háttértár kerül, a csúcsmodellt pedig 12 GB memóriával és 512 GB-nyi háttértárral látták el.

Nem különbözik a három típus esetében a kijelző: a 6,76 hüvelykes képátlójú 1344p felbontású, 120 Hz-es OLED-panel mindhárom modellnél lekerekített élekkel rendelkezik.

Különbözik ugyanakkor a hátlapon elhelyezkedő, gyűrű elrendezésű kamerarendszer, így a Magic3 egy 50 megapixeles főkamerával, egy 13 megapixeles ultraszéles-látószögű kamerával és egy 64 megapixeles monokróm kamerával rendelkezik, míg a Magic3 Plusnál megjelenik egy 3,5-szörös optikai zoomot kínáló 64 megapixeles szenzorral ellátott telefotó-kamera, a Pro+ változat pedig nagyobb főkamera-szenzorral (változatlan felbontás mellet) és egy 13 helyett 64 megapixeles szenzorral ellátott széleslátószögű modullal rendelkezik.

A Magic3 széria összes tagjába ugyanaz az energiaellátó- és töltőrendszer kerül, az akkumulátor kapacitása 4600 mAh, a rendszer emellett legfeljebb 66 W-os gyorstöltést és 50 W-os vezeték nélküli töltést támogat. 

Az újdonságok 899, 1099 és 1499 eurós ajánlott fogyasztói áron kerülnek forgalomba Európában, egyelőre pontosan meg nem határozott időpontban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról