Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 24. 12:30

Hatalmas visszaeséssel számol a Huawei

Ismét meglehetősen pesszimistán nyilatkozott a Huawei Technologies soros elnöke a vállalat okostelefonokat is gyártó fogyasztói üzletágának kilátásairól.

Az ellátási láncot teljesen bedöntő amerikai szankcióknak köszönhetően óriási visszaeséssel számol idén a fogyasztói üzletág forgalmát illetően a Huawei Technologies - mondta el pénteken újságírók előtt a vállalat soros elnöke, Eric Xu. 

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a vállalat okostelefonokat is forgalmazó fogyasztói üzletágának éves árbevétele legalább 30-40 milliárd dollárral eshet majd vissza - ennek elsődleges oka, hogy a cég az Amerikai Egyesült Államok szankciói miatt nem képes az okostelefonok gyártásához elengedhetetlen komponenseket kellő mennyiségben beszerezni, illetve egyes, régi kulcspartnereitől (pl. a Google-től) teljesen elvágta az amerikai embargó.

eric_xu
eric xu egy korábbi konferencián (fotó: huawei)

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Xu szerint az egykor a cégcsoporton belül a legnagyobb forgalmat bonyolító üzletág bezuhanását ezúttal sem lesz képes ellensúlyozni a mobilhálózati berendezéseket gyártó üzletág, vagyis az év egészére nézve megismétlődhet majd az a jelenség, melyet a cég első féléves eredményein látni lehetett. Akkor a vállalat közölte, első féléves árbevétele a harmadával esett vissza.

A sajtó akkor kiemelte Xu rendkívül pesszimistán hangzó nyilatkozatát, melyben a vezető leszögezte, hogy a Huawei lényegében a túlélésért küzd, most pedig azt közölte a jelen lévő újságírókkal, hogy a legjobb, amire számít, hogy a cég öt-tíz év múlva is létezni fog még.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.