Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 24. 12:30

Hatalmas visszaeséssel számol a Huawei

Ismét meglehetősen pesszimistán nyilatkozott a Huawei Technologies soros elnöke a vállalat okostelefonokat is gyártó fogyasztói üzletágának kilátásairól.

Az ellátási láncot teljesen bedöntő amerikai szankcióknak köszönhetően óriási visszaeséssel számol idén a fogyasztói üzletág forgalmát illetően a Huawei Technologies - mondta el pénteken újságírók előtt a vállalat soros elnöke, Eric Xu. 

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a vállalat okostelefonokat is forgalmazó fogyasztói üzletágának éves árbevétele legalább 30-40 milliárd dollárral eshet majd vissza - ennek elsődleges oka, hogy a cég az Amerikai Egyesült Államok szankciói miatt nem képes az okostelefonok gyártásához elengedhetetlen komponenseket kellő mennyiségben beszerezni, illetve egyes, régi kulcspartnereitől (pl. a Google-től) teljesen elvágta az amerikai embargó.

eric_xu
eric xu egy korábbi konferencián (fotó: huawei)

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Xu szerint az egykor a cégcsoporton belül a legnagyobb forgalmat bonyolító üzletág bezuhanását ezúttal sem lesz képes ellensúlyozni a mobilhálózati berendezéseket gyártó üzletág, vagyis az év egészére nézve megismétlődhet majd az a jelenség, melyet a cég első féléves eredményein látni lehetett. Akkor a vállalat közölte, első féléves árbevétele a harmadával esett vissza.

A sajtó akkor kiemelte Xu rendkívül pesszimistán hangzó nyilatkozatát, melyben a vezető leszögezte, hogy a Huawei lényegében a túlélésért küzd, most pedig azt közölte a jelen lévő újságírókkal, hogy a legjobb, amire számít, hogy a cég öt-tíz év múlva is létezni fog még.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról