Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 24. 12:30

Hatalmas visszaeséssel számol a Huawei

Ismét meglehetősen pesszimistán nyilatkozott a Huawei Technologies soros elnöke a vállalat okostelefonokat is gyártó fogyasztói üzletágának kilátásairól.

Az ellátási láncot teljesen bedöntő amerikai szankcióknak köszönhetően óriási visszaeséssel számol idén a fogyasztói üzletág forgalmát illetően a Huawei Technologies - mondta el pénteken újságírók előtt a vállalat soros elnöke, Eric Xu. 

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a vállalat okostelefonokat is forgalmazó fogyasztói üzletágának éves árbevétele legalább 30-40 milliárd dollárral eshet majd vissza - ennek elsődleges oka, hogy a cég az Amerikai Egyesült Államok szankciói miatt nem képes az okostelefonok gyártásához elengedhetetlen komponenseket kellő mennyiségben beszerezni, illetve egyes, régi kulcspartnereitől (pl. a Google-től) teljesen elvágta az amerikai embargó.

eric_xu
eric xu egy korábbi konferencián (fotó: huawei)

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Xu szerint az egykor a cégcsoporton belül a legnagyobb forgalmat bonyolító üzletág bezuhanását ezúttal sem lesz képes ellensúlyozni a mobilhálózati berendezéseket gyártó üzletág, vagyis az év egészére nézve megismétlődhet majd az a jelenség, melyet a cég első féléves eredményein látni lehetett. Akkor a vállalat közölte, első féléves árbevétele a harmadával esett vissza.

A sajtó akkor kiemelte Xu rendkívül pesszimistán hangzó nyilatkozatát, melyben a vezető leszögezte, hogy a Huawei lényegében a túlélésért küzd, most pedig azt közölte a jelen lévő újságírókkal, hogy a legjobb, amire számít, hogy a cég öt-tíz év múlva is létezni fog még.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 02:14

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.