Szerző: Koi Tamás

2021. október 12. 09:37

Karnyújtásnyira az AMOS műholdaktól a 4iG

Az utolsó lépést is megtette a 4iG annak érdekében, hogy globális műholdas tényezővé váljon, a cég ugyanis megállapodott az izraeli SpaceCommal a két cég nyáron bejelentett adás-vételi megállapodásának részleteiről.

A társaság átvilágítását követően végleges szerződést kötött a 4iG Nyrt. és az Antenna Hungária Zrt. közös leányvállalata, a Hungaro DigiTel Kft. a Space-Communication Ltd.-vel annak érdekében, hogy zártkörű tőkeemeléssel 51 százalékos tulajdont szerezzen az izraeli tőkepiacon jegyzett társaságban. Az ügylet értéke a tőzsdei tájékoztató szerint nagyjából 221,24 millió izraeli sékel, azaz napi árfolyamon átszámolva mintegy 21,3 milliárd forint.

A szerződés értelmében a 4iG közvetett módon, zártkörű tőkeemeléssel 51 százalékos abszolút irányító többséget szerezne az izraeli társaságban. Az akvizíció lezárását követően a SpaceCom a 4iG űripari ágazatát erősítheti a holdingvállalatban, az informatikai, illetve a távközlési ágazatokkal szinergiát kialakítva - áll a 4iG által kiadott sajtóközleményben.

amos17_launch
az amos 17 fellövése (fotó: spacecom)

6 jó érv a Kubernetes security képzésünk mellett

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a november 2-án induló tanfolyamon.

6 jó érv a Kubernetes security képzésünk mellett Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a november 2-án induló tanfolyamon.

A SpaceCom négy geoszinkron műholddal rendelkezik, illetve üzemeltet is ezeket különböző orbitális pozíciókban (AMOS 3, AMOS 4, AMOS 7 és AMOS 17). Az izraeli társaság világszerte kínál sugárzott, valamint szélessávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek. A 65 munkavállalóval rendelkező SpaceCom részvényeivel a Tel-Avivi Értéktőzsdén kereskednek. A társaság árbevétele 2020-ban 88 millió USD, EBITDA-ja pedig 52 millió USD volt. A társaság jelenleg 300 millió USD értékű szerződésállománnyal rendelkezik.

A társaság menedzsmentje a bejelentést követően összehívja a társaság részvényeseit, illetve kötvénytulajdonosait, hogy a vállalat várhatóan november végén rendezett közgyűlésén döntsenek a tőkeemeléséről, és így a 4iG közvetett tulajdonszerzéséről a vállalatban.

A SpaceCom Magyarországon is rendelkezik ügyfelekkel, az egyik legjelentősebb partner éppen a Magyar Telekom, melynek mintegy 200 ezres Sat TV ügyfélbázisa a SpaceCom AMOS 3 műholdján keresztül jut televíziószolgáltatáshoz. 

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 28. 17:39

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.