Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 4. 14:04

Összeomlott a Google bankszámlás terve

Törölte a Plexként beharangozott banki szolgáltatásainak projektjét a Google.

HIRDETÉS

A Wall Street Journal beszámolója szerint immár biztosan eldöntött, hogy a keresőóriás nem indítja el a tavaly ősszel bemutatott szolgáltatást. A forrás alapján mintegy 400 000 potenciális ügyfél iratkozott fel a várólistára, hiába. Ezzel együtt viszonylag sok időt és pénzt dobott ki az ablakon a Google, amely a projekt kedvéért szinte nulláról építette újra a Google Pay appot, feleslegesen.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A WSJ szerint a bukás közvetlen hátterében a Google Payments divíziójának kvázi összeomlása áll. Ahogy arról a Business Insider még augusztusban beszámolt a csapatból több tucat alkalmazott és vezető távozott az elmúlt pár hónapban, beleértve hét igazgatót és alelnököt. Az összeomlást épp egyik alelnök, Caesar Sengupta indította el, akinek első számú feladata volt az új Google Pay alkalmazás munkálatainak koordinálása.

googplex

A márciusi megjelenést, valamint az alkalmazás korábbi verziójának lelövését követően azonban az indiai szakember a Plex másik szellemi atyjával, Felix Linnel együtt távozott a vállalattól. Ezt megelőzően a gyökeresen megújult, Indiában fejlesztett alkalmazás tömeges elégdetlenséget váltott ki az amerikai piacon, miközben a felhasználóknak nem volt lehetőségük visszaállni a korábbi, kiforrott verzióra. Az új app hiányosságait azóta sem sikerült maradéktalanul pótolni, amely a legfőbb oka annak, hogy a piac nagyobb részén (hazánkban is) még a régi verziót lehet letölteni a Play Store-ból.

A Plexet, illetve az annak megágyazó új Google Pay alkalmazást tavaly novemberben jelentette be a Google. A vállalat akkor azt ígérte, hogy első körben 11 amerikai bankkal együttműködve teszi majd elérhetővé a "mobile-first" számlákat, miközben a GPay appot komoly fintech szolgáltatássá bővíti. A Plexen keresztül folyószámlák és megtakarítási számlák is létrehozhatók lettek volna, a Google korábbi ígérete szerint havidíjak vagy a számlán tárolt összegminimumra vonatkozó megkötések nélkül. Mindeközben az új app a felhasználó egyes bankszámláiból nyert adatok alapján gépi tanulással megtámogatott elemzésekkel igyekezett volna áttekinthetőbbé tenni a költéseket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.