Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 17. 10:46

Az új Windowszal együtt érkezik az új Office is

Október 5-én, a Windows 11 végleges kiadásával együtt fog megjelenni a Microsoft irodai programcsomagjának helyben telepíthető új verziója, az Office 2021.

Az új Windows verzióval együtt új Office is érkezik október 5-én - a Microsoft tegnap adta ki az Office 2021 végleges LTSC verzióját, melynek kapcsán a cég közölte, hogy a szélesebb fogyasztói/vállalati piacokra szánt új, helyben telepíthető kiadás október elején érkezik windowsos és maces változatokban egyaránt.

Az Office 2021 LTSC (Long Term Servicing Channel) már áprilisban elérhetővé vált egy előzetes verzióban, ebből már nagyjából képbe kerülhettek a felhasználók az új kiadással érkező főbb változásokat illetően. Amelyekből ezúttal nem tevődik össze túl hosszú lista, elsősorban kisebb kozmetikai változásokra lehet számítani, így például megjelenik a dokumentumképek esetében is a sötét téma, emellett az Excel kaphat pár kisebb funkciófejlesztést. 

microsoft_office_2021

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A szoftvercsomag összetételét érintő változás, hogy az új Office-ból kikerül a Skype for Business kliens, melynek helyét a Teams veszi majd át.

Bár a Microsoft az utóbbi időben igyekszik minél több vállalati és lakossági ügyfelét átterelni az előfizetéses rendszerben működő, Office-szolgáltatásokat tartalmazó Microsoft 365 konstrukciók használatára, a cég deklaráltan belátta, hogy ez a megoldás továbbra sem elégíti ki az összes ügyfél igényét. A vállalat az Office 2021 megjelenésével kapcsolatban is leszögezte, hogy nem ez a kiadás volt az utolsó, helyben telepíthető (perpetual) verziója a népszerű irodai programcsomagnak.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 22. 18:04

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.