:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 19. 10:32

Áprilisban jön az Office 2021 LTSC előzetese

A felhőalapú Office helyett bármely okból a lokális telepítést választó üzleti felhasználók rövidesen kipróbálhatják az Office 2021 helyben telepíthető változatait.

Két új, lokális telepítésű Office-verziót dob piacra idén a Microsoft azon cégek, szervezetek, illetve otthoni felhasználók részére, akik nem kívánják előfizetéses rendszerben valamelyik Microsoft 365 csomag szolgáltatásait igénybe venni. A két csomag közül az Office 2021 LTSC (Long Term Servicing Channel) már áprilisban elérhető lesz egy előzetes verzióban, a végleges kiadásokat várhatóan az év második felében dobja piacra a Microsoft.

A "hosszanfriss" LTSC konstrukció nem újdonság a Microsoftnál, a redmondi szoftvercég a Windows 10-et is kínálja ebben a konstrukcióban, melynek lényege, hogy nem igényli a kötelező frissítést, az adott telepített verzióhoz kizárólag biztonsági frissítések érkeznek, az új képességek nem - ezért ideálisak olyan környezetbe, ahol a kliensek különböző okokból nem csatlakoznak a céges hálózathoz és/vagy az internethez. Ezekhez a termékekhez egyaránt ötéves támogatást nyújt a redmondi szoftvercég.

microsoft-word-dark-mode

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új kiadás újdonságairól egyelőre nem sok részletet árult el a Microsoft, az eddigiek alapján ugyanakkor elsősorban kisebb kozmetikai változásokra lehet számítani, így például megjelenik a dokumentumképek esetében is a sötét téma, emellett az Excel kaphat pár kisebb funkciófejlesztést. A szoftvercsomag összetételét érintő változás, hogy az új Office-ból kikerül a Skybe for Business kliens, melynek helyét a Teams veszi majd át.

A kiadásokról annyi továbbit lehet tudni, hogy az új Office Windows és Mac platformra is megjelenik, 32 és 64 bites verzióban egyaránt, illetve mindegyik változat tartalmazza majd a OneNote jegyzetkezelőt. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.