Szerző: Koi Tamás

2021. február 19. 10:32

Áprilisban jön az Office 2021 LTSC előzetese

A felhőalapú Office helyett bármely okból a lokális telepítést választó üzleti felhasználók rövidesen kipróbálhatják az Office 2021 helyben telepíthető változatait.

HIRDETÉS

Két új, lokális telepítésű Office-verziót dob piacra idén a Microsoft azon cégek, szervezetek, illetve otthoni felhasználók részére, akik nem kívánják előfizetéses rendszerben valamelyik Microsoft 365 csomag szolgáltatásait igénybe venni. A két csomag közül az Office 2021 LTSC (Long Term Servicing Channel) már áprilisban elérhető lesz egy előzetes verzióban, a végleges kiadásokat várhatóan az év második felében dobja piacra a Microsoft.

A "hosszanfriss" LTSC konstrukció nem újdonság a Microsoftnál, a redmondi szoftvercég a Windows 10-et is kínálja ebben a konstrukcióban, melynek lényege, hogy nem igényli a kötelező frissítést, az adott telepített verzióhoz kizárólag biztonsági frissítések érkeznek, az új képességek nem - ezért ideálisak olyan környezetbe, ahol a kliensek különböző okokból nem csatlakoznak a céges hálózathoz és/vagy az internethez. Ezekhez a termékekhez egyaránt ötéves támogatást nyújt a redmondi szoftvercég.

microsoft-word-dark-mode

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az új kiadás újdonságairól egyelőre nem sok részletet árult el a Microsoft, az eddigiek alapján ugyanakkor elsősorban kisebb kozmetikai változásokra lehet számítani, így például megjelenik a dokumentumképek esetében is a sötét téma, emellett az Excel kaphat pár kisebb funkciófejlesztést. A szoftvercsomag összetételét érintő változás, hogy az új Office-ból kikerül a Skybe for Business kliens, melynek helyét a Teams veszi majd át.

A kiadásokról annyi továbbit lehet tudni, hogy az új Office Windows és Mac platformra is megjelenik, 32 és 64 bites verzióban egyaránt, illetve mindegyik változat tartalmazza majd a OneNote jegyzetkezelőt. 

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 18:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.