Szerző: Koi Tamás

2021. február 19. 10:32

Áprilisban jön az Office 2021 LTSC előzetese

A felhőalapú Office helyett bármely okból a lokális telepítést választó üzleti felhasználók rövidesen kipróbálhatják az Office 2021 helyben telepíthető változatait.

Két új, lokális telepítésű Office-verziót dob piacra idén a Microsoft azon cégek, szervezetek, illetve otthoni felhasználók részére, akik nem kívánják előfizetéses rendszerben valamelyik Microsoft 365 csomag szolgáltatásait igénybe venni. A két csomag közül az Office 2021 LTSC (Long Term Servicing Channel) már áprilisban elérhető lesz egy előzetes verzióban, a végleges kiadásokat várhatóan az év második felében dobja piacra a Microsoft.

A "hosszanfriss" LTSC konstrukció nem újdonság a Microsoftnál, a redmondi szoftvercég a Windows 10-et is kínálja ebben a konstrukcióban, melynek lényege, hogy nem igényli a kötelező frissítést, az adott telepített verzióhoz kizárólag biztonsági frissítések érkeznek, az új képességek nem - ezért ideálisak olyan környezetbe, ahol a kliensek különböző okokból nem csatlakoznak a céges hálózathoz és/vagy az internethez. Ezekhez a termékekhez egyaránt ötéves támogatást nyújt a redmondi szoftvercég.

microsoft-word-dark-mode

Az új kiadás újdonságairól egyelőre nem sok részletet árult el a Microsoft, az eddigiek alapján ugyanakkor elsősorban kisebb kozmetikai változásokra lehet számítani, így például megjelenik a dokumentumképek esetében is a sötét téma, emellett az Excel kaphat pár kisebb funkciófejlesztést. A szoftvercsomag összetételét érintő változás, hogy az új Office-ból kikerül a Skybe for Business kliens, melynek helyét a Teams veszi majd át.

A kiadásokról annyi továbbit lehet tudni, hogy az új Office Windows és Mac platformra is megjelenik, 32 és 64 bites verzióban egyaránt, illetve mindegyik változat tartalmazza majd a OneNote jegyzetkezelőt. 

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról