Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 2. 12:54

Továbbra is a Kingston dominálja a memóriamodulok piacát

Megrendíthetetlenül vezeti a memóriamodulok piacát a Kingston, amely ezzel immár 18. éve áll töretlenül a rangsor élén.

A Kingston a tavalyi évben 78 százalékos részesedést ért el, 2,3 százalékpontos mérséklődés könyvelve 2019-hez képest. A forgalom 13,2 milliárd dollárnál állt meg, amely viszont már 2 százalékos javulás az egy évvel korábbihoz mérten, köszönhetően a piaci mintegy 5 százalékos bővülésének. Utóbbi hátterében a PC-piac gyarapodása és a nagyvállalati termékek iránti emelkedő igények álltak, amelyeknek hála összesen végül 16,9 milliárd dollár értékben adtak el különféle memóriamodulokat 2020-ban.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A TrendForce megjegyzi, hogy a járvány miatt a tavalyi év meglehetősen óvatos kilátásokkal indult. Ez végül piactól függően meglehetősen eltérő eredményeket jelentett, hisz míg a notebookokra kimagasló volt az igény, az okostelefonos eladások viszonylag alacsonyak voltak. A szerverek piacián egyenletes értékesítéseket regisztrált a piackutató, habár a területre jobban rányomta bélyegét a járvány okozta bizonytalanság. Végeredményben a PC-kbe szánt memóriák ára nem változott számottevően az év során, így az itt mért néhány százalékos növekedés elsősorban az egyes gyártók hatékony értékesítési stratégiáinak volt köszönhető.

module_market

A gyártók rangsorával kapcsolatban a TrendForce kiemeli, hogy a piacvezető Kingston bő 2 százalékos visszaesése mögött épp az imént említett értékesítési stratégia áll, amihez a kialakult helyzet miatt viszonylag konzervatívan állt a gyártó. Ezzel szemben a tajvani Adata némi kockázatvállalás mellett mélyebbre ugrott a játékosoknak szánt termékek piacában. Ennek hála a vállalat forgalma éves szinten mintegy 47 százalékkal emelkedett, az ötödikről a második helyre repítve a márkát. A Kingston pozícióját szemlélteti, hogy az Adata még ezzel is csak 3,2 százalékos részesedést szerzett, amely szinte eltörpül a piacvezető 78 százaléka mellett.

A harmadik helyen a Ramaxel végzett, mely gyártó 3,1 százalékos részesedésével egyetlen pozíciót csúszott vissza 2019-hez képest. Említésre érdemes még a kínai Kimtigo szereplése. A Sencseni központú modulgyártó egy év alatt közel 50 százalékos növekedést könyvelhetett el, minek hála két pozíciót javított a rangsorban. A TrendForce megjegyzi, hogy a (még) kisebb gyártóknak nem sok babér terem a piacon, a top 10 ugyanis a globális eladások mintegy 95 százalékát lefedi.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 15:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.