Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 2. 09:39

Óriási toborzásba kezd az Amazon

Jelentős létszámbővítéssel igyekszik jelenlegi pozícióját megerősíteni, illetve új területek felé nyitni az Amazon. A cég a következő hónapokban 55 ezer új munkahelyet létesít, zömében technológiai-fejlesztő és adminisztratív pozíciókkal.

Eddigi fennállásának egyik legnagyobb munkaerő-toborzási akcióját jelentette be az Amazon. A cég élére idén júliusban állt új vezető, Andy Jassy a kinevezése óta először nyilatkozva a sajtónak közölte, a vállalat a következő hónapokban mintegy 55 ezer új pozíciót hirdet meg zömében technológiai-fejlesztői és adminisztratív területeken.

Jassy a Reutersnek adott exkluzív interjújában kifejtette, a cégnek több alkalmazottra van szüksége ahhoz, hogy jelenlegi tevékenységeit (beleértve a kiskereskedelmet és a felhős üzletágat) a növekvő igényeknek megfelelően üzemeltesse, emellett olyan új területeken is szükség van emberekre, mint a SpaceX égisze alá tartozó StarLink mintájára készülő Project Kuiper nevű műholdas szélessávú internethálózat elindítása és üzemeltetése.

amazon_csaj

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az Amazon szeptember 15-én tartja szokásos éves toborzónapját, ahol többek közt a friss pozíciók nagy részére lehet majd jelentkezni. A toborzást követően az Amazon technológiai és adminisztratív munkaerő-állományának (kb. 275 ezer munkavállaló) mérete mintegy 20%-kal nőhet majd.

A vállalatnak a raktári és egyéb kiszolgáló személyzettel együtt szezontól függően több mint félmillió munkavállalója volt 2020-ban, részben annak köszönhetően, hogy a koronavírus világjárvány miatt az online kereskedelmi tevékenység az Egyesült Államokban és azon kívül rendkívül erős forgalomnövekedést könyvelhetett el. Ezzel egyébként az Amazon az USA második legnagyobb privát munkáltatója.

Az új munkahelyek nagy része is (mintegy 40 ezer pozíció) a munkaerőpiacát tekintve a járványhelyzet által jelentősen megtépázott Egyesült Államokban jöhet létre, a fennmaradó posztokat pedig globálisan, így elsősorban Indiában, Németországban és Japánban tölthetik majd be. 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról