Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 17. 13:14

Továbbra is a Tizen a legnépszerűbb tévéplatform Európában

Az okostelefon-piaccal ellentétben a különböző tévés platformok és tévés operációs rendszerek globális piaca rendkívül sokszínű, ahol jellemzően más-más piaci szereplő tud dominálni az eltérő régiókban.

Alighanem a gyártó által szállított készülékek népszerűségének köszönhetően továbbra is a Samsung Tizen operációs rendszere számít a legnépszerűbb streaming tévés platformnak Európában, miközben a globális piacon csak a harmadik helyet foglalja el a Roku és az Amazon Fire TV mögött - derül ki a Conviva legújabb, második negyedéves statisztikáiból.

A kutatócég szerint a kizárólag a Samsung tévéinél használt Tizen piaci részesedése a streaming tartalomfogyasztásra használt eszközök körében (a teljes, streamingalapú tévézéssel töltött idő arányában) 19% volt az idei második negyedévben, míg a második helyet 12%-kal a Google Chromecastje, a harmadikat pedig a rivális dél-koreai gyártó, az LG WebOS-es csípte el 11%-kal. A gyártófüggetlen Android TV - mely mellett a bőséges alkalmazásválaszték szól elsősorban - csak a negyedik helyre ért fel 10%-kal - derül ki a kutatásból.

tvplatformshare2021_large
forrás: conviva

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A streaming tartalomfogyasztás őshazájában, Észak-Amerikában ennél sokkal koncentráltabb a piac, melynek 69%-a a Top3 kezében van, ezen belül is toronymagasan első (38%-kal a Roku), őt követi 21%-kal az Amazon Fire TV, 10% pedig az európai éllovas Tizené. Érdekesség, hogy az Apple TV még ebben a régióban is mindössze a streaming tartalomfogyasztás 5%-át adta a második negyedévben.

A videostreaming-tartalmak nézésével töltött idő összességében töretlenül nőtt az elmúlt egy évben, így a nézők a mérések szerint globálisan mintegy 13%-kal töltenek több időt így a tévék előtt ülve, mint egy évvel korábban.

Az erre a célra használt legnépszerűbb eszköz továbbra is messze a nagyképernyős tévé, mely a teljes megtekintések 73 százalékáért felel, vélhetően részben annak is köszönhetően, hogy a koronavírus világjárvány miatt az elmúlt hónapokban elsősorban otthoni tartalomfogyasztás dominált a mobil helyett. 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.